kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

10 bin Euro'ya Kanada vizesi veren âşıklar

Enis YILDIRIM ANKARA
Kanada Büyükelçiliği'nde görevli Yıldız Özer B. ile sevgilisi Kemal Ç.'nin 5-10 bin Euro karşılığında sahte belge düzenleyip vize verdiği ortaya çıktı. İkili yakalandı..
Kanada Büyükelçiliği'nde görevli Yıldız Özer B. ve sevgilisi Kemal Ç. para karşılığında sahte belgelerle vize dağıttığı gerekçesiyle tutuklandı. İki sevgili avukatları aracılığıyla karara itiraz edince, 20 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Vize işlemlerinde usulsüzlük olduğunu fark eden Kanada Büyükelçiliği, polise ihbarda bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri vize bölümünde çalışanları ve vizeleri tek tek incelemeye aldı.

ELÇİLİKTEKİ İŞİNDEN OLDU
Yapılan çalışma sonucunda vize bölümünde çalışan Yıldız Özer B.'nin sevgilisi ile birlikte 5 - 10 bin Euro karşılığında vize verdiği tespit edildi. İki sevgiliyi takibe alan Mali Polis, Kemal Ç.'nin bazı yakınlarının da terör örgütüne katıldığını tespit etti. Kemal Ç.'nin ilk ifadesinde, bu kişileri ailece dışladıklarını söylediği öğrenildi. Yıldız Özer B.'nin büyükelçilikteki görevine son verildi. Genç kadın ve sevgilisi ifade verdikten sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı, ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.