kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Francois Fillon - Abdullah Gül

Gül: El içinde yemin ettik, almazsak olmaz

MELTEM ERSOY
İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için Paris'e giden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu işi ya alacağız ya alacağız. Kayseri'de bir deyim vardır; el içinde yemin ettik, almazsak olmaz" dedi..
İzmir'in Milano ile yarıştğı EXPO 2015 için Paris'te temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Biz bu işe baş koyduk. Bu işi ya alacağız, ya alacağız. Kayseri'de bir deyim vardır; El içinde yemin ettik, almazsak olmaz. Bizimki de böyle" dedi. Paris'te gazetecilerle biraraya gelen Gül, EXPO için en üst seviyede destek verdiklerini, bundan sonra başta İzmirliler olmak üzere tüm işadamlarının elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi. Dünyanın en büyük organizasyonu olan EXPO'nun nereye giderse oraya büyük bir hareketlilik, turist ve yatırım getirdiğini anlatan Gül, yapılacak yatırımın ise kazananın açıklandığı 31 Mart 2008'den sonra net bir şekilde belli olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa Başbakanı François Fillon ile yaptıkları görüşme ile ilgili de bilgi verdi. Gül, "Bazı ülkeler, terörle mücadele adına temel hak ve özgürlükleri sınırlandırırken, Türkiye geçen süre içinde bunları genişletti'' diyerek şöyle devam etti: "Demokrasiyi hiçbir zaman Türkiye'de zayıflatmadık. Bazı ülkeler, terörle mücadele adına temel hak ve özgürlükleri sınırlandırırken, Türkiye geçen süre içinde bunları genişletti. Tüm bunlar terör grubunu izole etti. Genel olarak, Türkiye'deki demokrasinin derinleşmesi, pekişmesi, terörle mücadelemizi güçlendirir, kuvvetlendirir, bunu söylüyorum.''

SUNUMLAR TARTIŞMA YARATTI
Önceki gün gerçekleştirilen ülke sunumları katılımcılar arasında tartışmalara neden oldu. Sunumunu hoşgörü ve medeniyetler buluşması üzerine kuran İzmir'in ardından sunum yapan Milano'nun şova yönelik olması ve İzmir sunumunun gölgede kalması, eleştirilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Gül tartışmalar üzerine "Daha iyi olabilirdi. Bundan sonra İzmirlilere daha çok iş düşüyor" dedi.
Haberin fotoğrafları