kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ertürk, EFDI Başkanı Roberto Moretti'ye plaket verdi.

AB sınır ötesi mevduata yeni sigorta getirebilir

Avrupa Komisyonu Mevduat Sigortacılığı Uzmanı Behnke, AB'nin kriz yönetimi, ve tasfiye hukukuna ilişkin yeni düzenleme için çalıştığını söyledi..
Avrupa Mevduat Sigortacıları Forumu'nun (EFDI) yıllık toplantısı ve Mevduat Sigorta Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular adlı konferans, TMSF'nin ev sahipliğinde, 26 27 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Konferansa TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, EFDI Başkanı Roberto Moretti ile EFDI Başkan Yardımcısı Dirk Cupei'nin yanısıra Türkiye'yle diğer ülkelerin çok sayıdaki finans ve kamu sektörlerinin temsilcileri katıldı. Konferansın ikinci gününde konuşan Avrupa Komisyonu Mevduat Sigortacılığı Uzmanı Thorsten Behnke, sınır ötesi bankacılığın çok yaygınlaşmış olması sebebiyle kriz yönetimi, likidite riski ve tasfiye hukukuna ilişkin yeni gelişmeler olduğunu bildirdi.

GÜVEN ARTIRDI
Avrupa tasfiye hukukunda beklenen gelişmeler hakkında bilgi veren Behnke, bu düzenlemelerin, halen AB üyesi ülkelerde sınır ötesi bankacılık faaliyetleri yapan şubelerin tasfiyesi üzerine odaklandığını ifade etti. Behnke, konu hakkında AB Komisyonu tarafından yürütülen bir anket çalışması bulunduğunu, bu düzenlemelerin AB içinde uyumlaştırılmasının önem arz ettiğini vurguladı. 2 gün süren olan konferansın ikinci gününde EFDI Başkan Yardımcısı Dirk Cupei ile EFDI Başkanı Roberto Moretti bir konuşma gerçekleştirdi. Roberto Moretti konferans sonunda yaptığı konuşmada; EFDI'nin İstanbul'da gerçekleşen konferansının tüm üye ülkeler açısından verimli geçtiğini söyledi. Moretti, "Öncelikle bu başarılı organizasyon için Ahmet Ertürk'e çok teşekkür ediyorum. Avrupa'daki mevduat konularında bilgi sahibi olmamız açısından oldukça aktif ve faydalı oldu. Ve bunu yanısıra kendi kuruluşlarımız arasındaki güvenin de artmasını sağladı" dedi.