kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Citroen, 'Arjantinli C4'le sedan pazarında gol atmaya çabalayacak

ÖZHAN TEZEL
Türklerin bagajlı oto sevdası Citroen C4'e de 'sedan' dedirtti. Citroen, Türkiye'de yüzde 53'lük paya sahip sedan pazarına C4 Sedan ile girdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Citroen, 'Arjantinli C4'le sedan pazarında gol atmaya çabalayacak
Türk otomotiv pazarında ağırlığın sedan oto olması sektördeki tüm oyuncuların sedan modellerini birbiri ardına pazara sokmasını sağlıyor. Opel'in Astra Sedan ile atağa kalkmasının ardından Citroen de C4'ün Arjantin'de üretilen sedan versiyonunu Türk pazarına soktu, üstelik Avrupa pazarında satışa sunmadan önce... C4 Sedan'da hedef yılsonuna kadar 500 adetlik satış rakamı yakalamak. C4 Sedan'ı basın mensuplarına tanıtan Citroen'in Türkiye temsilcisi Baylas Otomotiv'in Genel Müdürü Bora Koçak "Citroen ürün gamındaki sedan eksikliğini artık kapatıyoruz. Pazarın yüzde 48'lik kesmine hitap ediyorduk. Bundan sonra tamamına hitap edeceğiz. C4 Sedan ile pazar payımızı yüzde 5'e çıkaracağız. Yılın kalanında 500, 2008'de ise 3 bin 500 adet C4 Sedan satmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Citroen markasına önemli bir ivme kazandıran C4'ün, Türkiye pazarında önemli yere sahip olması beklenen sedan modeli, Avrupa'nın birçok ülkesinde 2007 sonunda satışa sunulacak. C4 Sedan, C4 platformu üzerine oturtulmuş olmakla birlikte arka koltuk mesafesi ve bagaj hacmini arttıran uzatılmış bagaj boyutuyla sedan pazarındaki rekabete katılacak.

İKİ MOTOR SEÇENEĞİ
4.77 metre uzunluk, 1.77 m genişlik ve 1.51 m yüksekliği ile kompakt sınıfında iddalı boyutlara sahip olan C4 Sedan, 513 lt'lik bagaj hacmiyle hatchback modeline göre önemli bir bagaj avantajı sağlayacak gibi görünüyor. 1.6 lt. benzinli 110 bg ve 1.6 lt. HDi dizel olmak üzere iki versiyonuyla satışa sunulacak. Citroen C4 Sedan'ın özel lansman fiyatıyla satışa sunulacağını belirten Koçak, benzinli seçeneğinin 36 bin 800 YTL, dizel seçeneğinin ise 41 bin 800 YTL'lik fiyatla otomobilseverlerle buluşacağını kaydetti.