kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

40 milyar $'lık Uzan davası için herkes harekete geçsin

Uzan Grubu'nun uluslararası mahkemelerde Türkiye aleyhine 40 milyar dolarlık dava açtığını açıklayan TMSF Başkanı Ertürk, politikacılar ve diplomasiyi konu üzerinde durmaya davet etti..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu'nun uluslararası mahkemelerde Türkiye'ye 40 milyar dolarlık dava açtığını bunun çok önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "Bu sadece TMSF'nin değil tüm Türkiye'nin konusu çünkü, orada olacak herhangi bir kayıp, ödeme hepimizin, Hazine'nin hesaplarından çıkacak" dedi. Avrupa Mevduat Sigortacıları Forumu'nun (EFDI) Yıllık Toplantısı ve "Mevduat Sigorta Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular" başlıklı konferans öncesi konuşan Ertürk, tüm politikacıları, diplomasiyi bu konunun üzerinde durmaya davet etti. Ertürk, şöyle devam etti: "Bu konuyu tüm politikacıların gündemine taşımak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. TMSF içinde gerekli tüm teknik alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Gerekiyorsa Dünya Bankası yetkilileriyle kendimiz doğrudan temasa geçeceğiz. Gerekirse bu konuyu uluslararası medyanın gündemine taşıyacağız. Şu ortaya çıkıyor ki uluslararası kuruluşlar bu tür olaylara hazırlıklı değiller. Yani bu tür olayların oluşabileceğini, bu tür insanların böyle manipülasyonlar yapabileceklerine hazırlıklı değiller, o nedenle uluslararası kuruluşların çoğu zaman amaçlamadıkları yönde bir kullanılma söz konusu olabiliyor. Hepimiz için çok vahim, çok önemli ve çok kritik bir konu."

SİGORTACILIK ÖNEM KAZANDI
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, konferansta yaptığı konuşmada da gelişmiş piyasalardaki yeni finansal yapılanmalar ve güncel olarak yaşanan bankalara hücumların, mevcut denetleme ve mevduat sigortacılığı anlayışlarının gelişmesine ihtiyaç olduğunu gösterdiğini belirtti. Konferans TMSF'nin ev sahipliğinde İstanbul'da başladı. Konferansın açılışında konuşan Ertürk, denetleyiciler ve mevduat sigortacılarının, finansal piyasaların iyileşmesini teminen piyasanın yapısını anlamak ve diğer alacaklıların yanında mudilerin de beklentilerini karşılamak durumunda olduğunu vurguladı. Denetim otoriteleri ve bütün finansal güvenlik ağı taraflarının bakış açısında değişikliğe ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Ertürk, "Mevduat sigortacılarının, mevduat sigortalama, birçok alacaklısı ve varlığıyla birlikte ekonomik temsilcileri oldukları bankaları ve finansal şirketler topluluğunu tasfiye etmeye yönelik iyi işleyen mekanizmaları bulunmalıdır" diye konuştu.