kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çince öğretmeni geliyor

A.A
YÖK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Çince öğretmenliği bölümü açılması için çalışmalara başladı. Üniversite kaynak ve öğretim görevlisi arıyor..
YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Çince öğretmenliği ile ilgili program açma hazırlıkları yapıldığını bildirdi. Birçok ülkede Çince öğretildiğini belirten Eşme, şöyle konuştu: "Türkiye'de büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği gidermek üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yetkilileri ile görüştük. Onlar şu anda Çince öğretmenliği bölümü konusunda hazırlık yapıyorlar. Eğer uygun kaynak ve öğretim elemanı bulabilirsek, önümüzdeki yıllarda orada bir Çince öğretmenliği programı açacağız.'' Japonya öğretmenliği bölümü bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yetkilileri de 2007 başından bu yana Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü bünyesinde Çin Dili Eğitimi Anabilim Dalı kurulması için çalışmalar yapıldığını, YÖK'e de konuya ilişkin yazı gönderildiğini belirttiler. Yetkililer, böyle bir dal açılabilmesi için 3 öğretim elemanı olması gerektiğini, bu amaçla Çin'in Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçildiğini ve buradan yanıt beklendiğini ifade ettiler.

UZAKDOĞU İLGİSİ
Türkiye'deki üniversitelerde son yıllarda Uzakdoğu dilleri ile ilgili bölümler artmaya başladı. Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Fatih Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü, Okan Üniversitesi Fen-Edebiyat Faktültesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde Uzakdoğu dilleri ile ilgili eğitim veriliyor.