kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Folyodan oluşan zulanın içindeki ürün, xray’da sinyal vermiyor.

Mağazaları folyolu çantayla soydular

Fatih ULAŞ SABAH
Çantalarını alüminyum folyo ile kaplayarak İstanbul'daki lüks mağazaları soyan iki Rus kadın ile Cezayirli bir erkek, Akmerkez'de suçüstü yakalandı..
İstanbul Beşiktaş'ta lüks alışveriş merkezlerindeki mağazalarda son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı harekete geçen polis, x-ray cihazına takılmamak için ilginç bir yöntem geliştiren hırsızlık çetesini ele geçirdi. Lüks mağazalara yönelik hırsızlık olaylarını önlemek için Akmerkez'de devriye gezen sivil ekipler aynı yerdeki mağazalara giren ancak alışveriş yapmadan çıkan 3 kişiyi takibe aldı. Çantalarından çıkardıkları eşyayı 34 VN 9359 plakalı otomobilin bagajına koydukları belirlenen şüphelileri, polis gözaltına aldı. Çantalarda ve otomobilde yapılan aramalarda lüks mağazalara ait olan ancak ücreti ödenmemiş elbiseleri bulan polis, hırsızların x-ray cihazına takılmamak için çantaların içine alüminyum folyo ile zula yaptıklarını tespit etti. Rus Lioudlaila Çakmak (33) ve Tatiana Topoliyan (39) ile Cezayirli Hakim Bukars (42) sorgulanmak üzere Beşiktaş Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Üçlünün Etiler'deki Akmerkez ile Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki toplam 6 mağazadan bu yöntemle 5 bin YTL değerinde ürün çaldıkları belirlendi.

X-RAY İÇİN ÖNLEM
İçine konulan maddeyi dış dünyadan izole eden alüminyum folyonun bu özelliğini keşfeden hırsızlık şebekesi, x-ray cihazından kurtulup, elini kolunu sallayarak mağazalardan çıkıyordu.
Haberin fotoğrafları