kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Tekin, kızının doğumu sırasında kendini onun babası değil, doktoru gibi hissettiğini söylüyor.

Kızımı da ben dünyaya getirdim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
25.11.2007
* Bir baba kendi kızının doğumunu yaptırıyorsa, önce doktor mudur, yoksa baba mı?
Ben önce doktorum sonra babayım. Bunu bildiğim için minik kızımı ben dünyaya getirdim. Doğrusunu söylemek gerekirse benim kızım için yaptırdığım doğumun diğer doğumlardan farkı yoktu. Nil 1 Temmuz 2002'de doğdu. Doğum gününü Hint Astrolojisi'ne göre belirledik.

İLKİNDE KAPIDAYDIM
* Neden kızınızın doğumunu siz yaptırdınız? 'Bu işi hiç kimse benden iyi yapamaz' diye mi düşündünüz?
Oğlum Ata 1995 yılında dünyaya geldi. O zaman büyüklerimin sözünü dinledim ve doğumhaneye bile girmedim. "Yakınlarının ameliyatına girmek doğru değil, hiç bulaşma" dediler bana. O gün anladım kapıda beklemenin ne demek olduğunu. Ama sonra bunun doğru olmadığını düşündüm, çeşitli kereler gerekli olduğunda annemi bile ameliyat ettim ben. O zaman 'Bu işi ben çok iyi yapabilirim' diye düşündüm ve kızım Nil'i dünyaya getirmeye karar verdim. Normal sezaryen süresi yarım saatse, ben 15 dakikada yapıyordum. Sakın hızlı yapmanın eksik yapmak anlamına geldiğini düşünmeyin. Ameliyatı bu kadar kısa sürede yapmak hastanın iyileşmesini de hızlandırıyordu. Ata'nın doğumunda karımın sezaryeni n5 dakika sürdü. Nil'in dünyaya gelişi ise yalnızda 15 dakikaydı. Tabii ki bu sayede eşim çok hızlı iyileşti.

* Kızınızı dünyaya getirdiğinizde, 'Bana benziyor mu acaba' diye baktınız mı yüzüne?
Söyledim ya; o anda ben doktordum, Nil'in babası değildim. Çektim annesinden çıkarttım onu ve göbek bağını kestim. Sonra da çocuk doktoruna verdim. Baba olarak bakamadım o anda ona. Sonradan Nil'i bebek odasında görünce, yeniden baba olduğumu fark ettim. O ana kadar ben hep doktordum.

15 DAKİKADA DOĞDU
* İlk çocuğunuzda kapı önünde bekleyendiniz, Nil'de ise onu dünyaya getiren kişiydiniz. İkisi arasında fark var mı?
Kapının önünde beklemenin bir doktor açısından daha zor olduğunu düşünüyorum. Bu işi yapıyorsan, bebeğinin göbeğini sen kesmelisin.

* Doğumda bir aksilik olsaydı paniğe kapılma riskiniz yok muydu?
Hayır, kendimi o konuda sorguladım. Doğumda her zaman önem önceliği annededir. Bu benim, eşim ve çocuğum için de geçerli bir durumdu.