kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Sakka: 11 Eylül faillerini Yalova polisi bıraktı

DIŞ HABERLER
El Kaide davası sanıklarından El Sakka, İngiliz Sunday Times gazetesine röportaj verdi: 11 Eylül bombacılarından dördünün eğitimini Yalova'da yürüttüm. Polis orada baskın yaptı ama delil bulamayınca adamları serbest bıraktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
El Sakka: 11 Eylül faillerini Yalova polisi bıraktı
Müebbet istemiyle yargılanmasına geçtiğimiz yıl başlanan Suriye uyruklu El Kaide üyesi Louai el Sakka (34) avukatı Osman Karahan aracılığıyla İngiliz Sunday Times gazetesine son derece detaylı bir röportaj verdi. Sakka ayrıca birçok belgeyi ve Arapça olarak kaleme aldığı günceyi de gazeteye ulaştırdı. Terör örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticilerinden biri olma ve 2003 yılında 62 kişinin öldüğü İstanbul saldırılarını düzenlemekle suçlanan Sakka ABD'yi vuran terör saldırılarıyla bağlantısı olduğunu ve bu bağlantının Türkiye bağlantısını ilk kez açıkladı.

2 BOMBACI DA SONRA KATILDI
Sakka, 1999'da dört 11 Eylül bombacısının Türkiye'ye geldiğini, en başta Çeçenistan'da savaşmak için eğitim alan bu gençlere, Yalova dağlarında bizzat fiziki eğitim verdiğini anılarında ifade ediyor. Sakka, bu gençlerin 2001'de ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırılarında Dünya Ticaret Merkezi'ni vuran uçaktaki Ahmed ve Hamza el Gamdi, Pennsylvania'ya çakılan uçaktaki Said el Gamdi ile Pentagon'u vuran uçaktaki Nawaf el Hazmi olduğunu da söylüyor. Gazete, Sakka'nın "İyi Müslümanlar olmak istiyorlardı. Tatilleri sırasında Cihad'a katılmak istiyorlardı" dediği bu gençlere, daha sonra Türkiye'de diğer 11 Eylül bombacıları Macid Moked ve Satam el Sukami'nin de katıldığını belirtiyor.

SAHTE EVRAKLARI DA HAZIRLADI
Sakka'nın anılarına göre sınırdan geçmeleri sırasında, Gürcistan sınırı kapalı olduğu için gençler Çeçenistan'a gidemedi. Ancak Sakka Afganistan'a gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Gençlerin eğitim aldığı Yalova kampına polis baskını da yaşandı. Sakka tarih vermeden, kampın bölgede şüphe uyandırması üzerine polisin kampa baskın düzenlediğini, bir gün boyunca sorgulandıklarını, ancak yasadışı bir şey yaptıklarına dair kanıt olmadığı için serbest bırakıldıklarını söylüyor. El Sakka, sahte evrak hazırladığı grubun Atatürk Havalimanı'ndan Pakistan'a gitmesi için gerekli hazırlık ve organizasyonu da üstlendi. Gençler de El Kaide'nin Kabil yakınlarındaki kamplarına gitti. Moked ve el Sukami Türkiye'ye geri döndüğünde pasaportlarındaki Pakistan vizesinden kurtulmalarını da yine Sakka sağladı. Bu sayede iki genç ABD'ye şüphe çekmeden girebildi.
Haberin fotoğrafları