kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YERELE UYUM SAĞLAYAN LİDER... Kent, küresel bir markaya sahip olunsa bile yerele önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Coca-Cola olarak her türlü kültüre uyum sağlayan yöneticilerle çalıştıklarını vurguladı.

Mortgage krizi iyi yönetildi asıl kaygım petrol fiyatları

Meltem ERSOY EKONOMİ
Coca-Cola İcra Kurulu Başkanı Muhtar Kent, "ABD'de şu ana kadar mortgage krizi çok iyi yönetildi. Asıl kaygılandıran petrol fiyatı" dedi..
ABD'de başlayan krizin negatif bir etki yapmadığını söyleyen Coca Cola Company İcra Kurulu Başkanı Muhtar Kent, "Şu ana kadar kriz çok iyi yönetildi. Beni asıl kaygılandıran petrol fiyatı" dedi. Perakende Günleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kent, "Bugün (dün) çok önemli bir gün. Çünkü yarın çok önemli bir gün. 365 gün içinde ABD'nin en büyük ikinci perakende alışveriş günü. Hindi Bayramı başlıyor. Uzun bir hafta sonu olacak. Yarın çok önemli bir veri çıkacak ortaya. Bizim beklentimiz hiçbir şekilde alışverişin geçen yıllara oranla daha az seviyede, daha aşağıda olmayacağı. Bu çok önemli bir gösterge. Hep beraber göreceğiz" diye konuştu. ABD'de krizin iyi yönetildiğini ifade eden Kent, "ABD'de kriz şu ana kadar iyi yönetildi ve dünyaya olan etkileri de kalıcı şekilde değil. Yani borsalar kalıcı şekilde aşağı düşmüyor. İniş ve çıkış var. Ama şuan da bir stabilizasyon söz konusu" dedi.

PETROL KAYGILANDIRIYOR
"Şu an dünyada en fazla kaygılandıran şey petrolün fiyatı" diyen Kent, "Ve bu krizler bundan dolayı çıkmadı" diye konuştu. Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasıla'nın üzerinde bir büyüme göstereceğini kaydeden Kent, "GSMH, yüzde 5-6 olursa, Türkiye ekonomisi bir iki puan üzerinde büyüyecektir" dedi.