kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

'Tekstil yatırımlarını Çin'e kaydırabiliriz'
ZORLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, mortgage krizinin Türkiye gibi ülkelerde çok büyük etki yapmadığını ancak buraya da sıçrayacağını iddia etti. "Bir yerde grip olursa dünyaya yayılır. Herkesin tedbirli olmasını istiyorum" dilen Zorlu 2008'in kolay geçmeyeceğini söyledi. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Zorlu tekstilde Çin, İran, Mısır ve Hindistan'dan ortaklık teklifleri geldiğini kaydederek "Ham bez ve düz dokuma yatırımlarını Çin veya Hindistan'a kaydırabiliriz. Doları 2007'de 1,45 YTL öngördük ama 1.20'lerde seyrediyor. 2 yıldır mücadele ettik ama artık burada üretim bize dezavantaj yaratır duruyor." Zorlu, nükleer santralle ilgilendiklerini söyledi.

Petkim satışına ÖYK'dan onay çıktı

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Petkim'in yüzde 51'inin satıldığı ihaleye 2 milyar 40 milyon dolar en yüksek teklifi ikinci veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'na satışını onayladı. Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihalede 2 milyar 50 milyon dolarla en yüksek teklifi veren TransCentralAsia Petrochemical Holding, Ermeni ortağıyla gündeme gelince ihale en yüksek ikinci teklifin onaya sunulmasına karar verilmişti. ÖYK, dün Derince Limanı'nın işletme hakkını da Türkerler'e devrini de onayladı.

Pilsa'nın yüzde 51.22 hissesi Wavin'e satıldı
HACI Ömer Sabancı Holding, Pilsa'daki yüzde 51.22 hissesini Hollandalı Wavin'e sattı. 82 milyon dolarlık değer üzerinden yapılan satış rakamında küçük bazı düzeltmeler yapılabileceği belirtildi.Wavin yüzde 51.22'si için 42 milyon dolar ödeyecek. Holding'ten yapılan açıklamada, yüzde 51.22'lik hissenin, Wavin'e satışına ilişkin hisse devir anlaşmasının önceki gün imzalandığı duyuruldu. Anlaşmaya göre Pilsa'nın şirket değerinin 82 milyon dolar olarak belirlendiği, ayrıca bu değerde, kapanış gününde bazı ayarlamalar yapılabileceği aktarıldı. Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, "Stratejik hedef doğrultusunda ana iş alanlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz. Paydaşlarımıza değer yaratacak şirket satış kararlarını zamanı gelince gündeme alıyoruz" dedi.

Hazine, KEY hesapları için senet ihraç edecek

HAZİNE, yaklaşık 5-6 milyon kişiyi ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları için senet ihraç edecek. Hazine'nin, bütçe ödeneklerinin yüzde 1'ine kadar özel tertip ve borçlanma ihraç etme limiti yüzde 2'ye çıkarıldı. Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan, bu oranın yüzde 2'ye çıkarılmasının KEY hesaplarının ödenmesi için Hazine tarafından ihtiyaten konulduğunu açıkladı. Hesapların ödenmesi için yapılan düzenlemede, hak sahiplerinin isteklerine göre nakit veya Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisse senedi olarak ödeneceği açıklanmıştı. Bütçe görüşmeleri sırasında, Hazine Müsteşarlığı'nın kamu kurumlarınca ihraç edilecek sertifika, senet ve benzeri finansman enstrümanlarına sağlanacak garanti tutarı 2 milyar dolar olarak saptandı. Hazal ATEŞ / ANKARA

Kilis'te yabancıya emlak satışına yasak
KİLİS'te yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yabancılara ait gayrimenkul verilerini güncelleme çalışmaları sonrasında Kilis'in yüzölçümünün ''binde 5'''inden fazlasının yabancıların elinde olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Genel Müdürlük satışları durdurdu. Ancak, satışların tümüyle yasaklanması için Bakanlar Kurulu kararının çıkması bekleniyor. Yetkililer, Kilis'te yabancıların elindeki gayrimenkul tutarının 50 milyon metrekareyi aştığını belirtiyor. Bu kentte Suriyelilerin önemli ölçüde gayrimenkulü bulunuyor. Ancak Suriye uyrukluların Türkiye'de sahip oldukları taşınmazlar, Hatay'ın ilhak edildiği 1939'dan önceki döneme dayanıyor. O tarihten bu yana Suriye uyruklulara, Türkiye'de herhangi bir gayrimenkul satışı yapılmıyor.