kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek

Şimşek, IMF için bina konduracak

Dünya Bankası ve IMF'nin 2009'da İstanbul'da yapacağı yıllık toplantısı için Lütfi Kırdar Kongre Vadisi'ne bir kongre merkezi eklenecek. İnşaatın ödeneğini Bakan Şimşek sağlayacak..
Dünya Bankası ve IMF toplantılarının ev sahipliğine hazırlanan İstanbul'a yeni bir kongre merkezi yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Lütfi Kırdar Kongre Vadisi'nde çok amaçlı kongre merkezi inşa ettirecek. Belediyeye gerekli ödeneği aktarma konusunda hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e yetki verildi. Merkezi yönetim bütçe görüşmelerinin son gününde tasarıyla önergelerle çok sayıda yeni düzenlemeler eklendi. Gider bütçesine; yatırımlar ve kurumların cari ihtiyaçları için 240 milyon, Meclis bütçesi için 600 bin YTL ekleme yapıldı. IMF ve Dünya Bankası'nın 2009 toplantıları da bütçede yerini aldı. IMF toplantılarına 184 ülkeden devlet başkanı, başbakan, ekonomiden sorumlu bakanlar ve merkez bankası başkanları, bankacılar katılacak.

10 BİN KİŞİ GELECEK
Yaklaşık on bin kişinin geleceği Dünya Bankası- IMF Yıllık Toplantısı 6-7 Ekim 2009'da İstanbul'da gerçekleştirecek. Toplantıya ilişkin mutabakat zaptı Dünya Bankası, IMF ve Türkiye tarafından 20 Eylül 2006'da Singapur'da imzalandı. Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı, güvenlik ve konaklama merkezlerine yakınlık gibi kriterler göz önüne alınarak, toplantının Lütfi Kırdar Kongre Vadisi'nde yapılması planlandı. Ancak merkezin, toplantının ihtiyaçlarını karşılayamadığı bildirildi. Bu amaçla ek bina yapımı öngörüldü.