kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gevaş iskelesinden tekneyle geçilen Akdamar Adası'ndaki Ermeni Kilisesi, turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Restorasyondan sonra müze olarak düzenlenen kilisenin çevresindeki badem ağaçları tavşan tehdidi altında bulunuyor.

Tavşanlar Akdamar'ın ağaçlarını kurutuyor

VAN'IN geleceğinde hayvancılıkla birlikte turizm öne çıkıyor. Turizm deyince de akla ilk Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan ve restorasyon sonrası müze olarak düzenlenen kilise geliyor. Taş işçiliği ve duvarlarındaki kabartma figürlerle Ermeni mimarlığının önemli eserleri arasında sayılan Akdamar Kilisesi'nin çevresi badem ağaçlarıyla çevrili. Adanın bir tarafı da kayalık. Adayı ziyaretimizde, işte bu kayalık bölgede yaşayan ve daha önce kilisenin manastır bölümünde oyuklar açtığı gerekçesiyle adadan çıkarılmaları bile gündeme gelen tavşanların bu kez ağaçların kök ve yüzeylerine zarar vererek, kurumalarına yol açtığı şikâyetlerini aldık.

CANAVAR TURİZMİ
Terör korkusu nedeniyle adaya ziyaretçi sayısı 30 binlere kadar düşse de eski potansiyeline kavuşacağı ümit ediliyor. 4 yıldızlı 3 otelin bulunduğu Van'da turizmden bahsederken 'Van Gölü Canavarı'ndan bahsetmemek olmaz. Bahsi geçerken Vanlıların bıyık altından gülmelerine yolaçan 'Canavar' söylentisinin merak turizmine yolaçarak, kente ziyaretçi çektiğini öğrendik.