kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sigaranın eski yöneticileri 'Cinven' ile Tekel'e talip

Türkiye'deki sigara devleri ile çalışan Kürşat Koçdağ, Cahit Düzel ve Murat Bakırcı yanlarına Avrupa'nın önde gelen yatırım fonu Cinven'i alarak Tekel'e teklif veriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sigaranın eski yöneticileri 'Cinven' ile Tekel'e talip
Bir grup profesyonel Türk girişimcinin, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonu Cinven ile birlikte, Tekel Sigara İşletmesi'nin ihale şartnamesini almak için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) başvurduğu ve ihaleye gireceği belirtildi. ÖİB, Tekel Sigara İşletmesi, özelleştirilmek üzere 26 Ekim'de ihale açtı ve son teklif verme tarihini 25 Ocak 2008 olarak belirledi. İhaleye gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İhaleye teklif verebilmek için katılımcılar 30 milyon dolar tutarında geçici teminat yatıracaklar. Tekel Sigara'nın varlıklar hakkında hazırlanan "İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı" 15 bin dolar karşılığında 9 Kasım'dan itibaren ÖİB'den alınabiliyor.

'ESKİ SİGARACILAR'
Tekel Sigara ihalesine hazırlanan Türk Yönetim Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Bir grup profesyonel Türk girişimci, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonu Cinven ile Tekel ihalesine giriyor. Girişim ortaklığının ihaleyi alması halinde, Tekel'in yönetimi, tütün ve sigara pazarını çok iyi bilen Türk yöneticilerde olacak. Ortaklar, hedeflerini, Tekel'in marka ve operasyonlarına yatırım yaparak rekabet gücünü artırıp, tüketicinin beğenisini kazanmış markalarının iç ve dış pazarlarda hak ettiği payı kazandırmak olarak açıklıyor" denildi. Tekel Sigara ihalesine hazırlanan Türk Yönetim Grubu'nun temsilciliğini "sigara sektöründe uluslararası deneyim sahibi Kürşat Koçdağ, Cahit Düzel ve Murat Bakırcı'nın yürüttüğü" belirtilen açıklamada, Cinven'in ise çeşitli ülkelerinde birçok şirkete yatırım yapan, Avrupa'nın "köklü ve önde gelen" özel sermaye yatırım kuruluşu olduğu belirtildi. Tekel Sigara'nın varlıkları "satış" ve "mülkiyetin gayri ayni hak (intifa) tesisi" yöntemiyle özelleştirilecek. İhale, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle, "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek. Tekel Sigara ihalesinde adları geçen üç Türk işadamı da yıllarca sektörde profesyonel olarak çalışmış kişiler. Kürşat Koçdağ ve Cahit Düzel Philip Morris'te uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yaparken, Murat Bakırcı da 1986'da Philip Morris'e katılmıştı. Bakırcı, daha sonra 2005 yılına kadar Japan Tobacco International de çalışmıştı.