kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hâlâ rolümü tanımaya çalışıyorum

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
* Ünlü kadınların ara sıra şiddete uğradıkları yönünde açıklamaları oluyor. Sanat çevresinde de yaygın mı?
Yine eğitimle ilgili bir durum. Kadına yönelik şiddet sadece bir kesimde ve ülkemizde değil, tüm dünyada var. Şiddetin önüne geçmek için kadının ekonomik özgürlüğü şart. Üretmeden yaşamak zor, yaşamda pasif kalırsınız. Halbuki ekonomik özgürlüğünüz olsa karşı koyabilme gücünüz olur. Bir kere el kaldırabilirler, gücünüz yetmediği için karşı koyamayabilirsiniz. Ama ikincisinde çekip gidersiniz. Bu koşulları kadınların yaratması lazım. Kimsenin eline bakmamalılar. Bir de ataerkil toplumun getirdiklerine bakmak lazım. Erkek efendiliği durumu. Artık bir şekilde problemlerle baş etmesini bileceğiz.

* Dizideki Şahika'nın repliğiyle gerçek hayatta neye "Oha, çüş" diyorsunuz?
Türkiye gerçekten ilginç bir ülke. Evinize hırsızın gündüz veya gece girmesine göre, kadının salonda veya yatak odasında tecavüze uğramasına göre cezası değişiyor. İşte ben bunlara "çüş" derim. Bunlar acilen düzeltilmesi gereken durumlarımızdır. Öncelikle adil olmamız gerekir.

* Uzun zamandan beri röportaj tekliflerini reddediyorsunuz. Neden?
Röportajlar Avrupa Yakası dizisinde olduğum için geliyor. Ama hâlâ rolümü tanımaya çalışıyorum, bu nedenle söyleyebileceğim çok şey yok. Yer işgal etmek istemiyorum. Bir de insanların özel hayatlarında yaptıklarının biliniyor olunmasından hoşlanmıyorum. Konuşulacak ve üzerinde düşünülecek daha önemli konular var.