kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dev dalgalar baba-kızı yuttu

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'le birleştiği Rumelifeneri köyüne yemeğe giden Gökhan Ailesi'nin hafta sonu keyfi trajediye dönüştü. Fener Kalesi'nin altındaki sahilde dolaşan baba ile kızını dalgalar yuttu. 6 yaşındaki kızın cesedine ulaşılırken, baba hâlâ kayıp.....
İstanbul'da bir lojistik şirketinin genel müdürlüğünü yapan Cemal Tayfun Gökhan, eşi Aleksandra'nın Kolombiya'dan gelen kardeşi Carlos Franklin'i hafta sonu Rumelifeneri köyüne götürme planı yaptı. Niyeti, deniz kıyısında biraz dolaştıktan sonra, çok sevdiği Rumelifeneri'ndeki restoranda ailece yemek yemekti. Pazar günü 6 yaşındaki kızı Aylin'i de alarak, eşi ve kayınbiraderiyle Rumelifeneri köyüne geldi. Fener Kalesi'nin hemen alt tarafında bulunan kayalıklarda dolaşmaya çıktılar.

AZGIN SULARA ATLADI
Kayalıklarda yürürlerken bir anda kıyıyı dev dalgalar dövmeye başladı. Tam bu sırada dev bir dalga kayalıklara çarparak 6 yaşındaki Aylin ve dayısı Carlos Franklin'i denize çekti. Anne Aleksandra dehşet içinde olanları seyrederken baba Cemal Tayfun Gökhan, minik kızı ve kayınbiraderi Franklin'i kurtarmak için bir an bile düşünmeden azgın sulara atladı. Baba Gökhan, dalgaların arasında kulaç atmaya çalışırken, kayınbirader Franklin'in bacağı daha denize düşer düşmez kırıldı. Kolombiyalı'nın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Franklin kıyıya çıkarılırken, baba Gökhan bir süre daha suların içinde kızı Aylin'i aradı. Ancak minik kızdan hiçbir ses yoktu.

KÜÇÜK KIZIN CESEDİ BULUNDU
Bir süre sonra baba da dalgaların arasında kayboldu. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri uzun aramalar sonrasında minik Aylin'in cesedini sudan çıkardı. Baba ise bulunamadı. Karadeniz'in azgın dalgalarına hem eşini hem kızını kurban veren Kolombiyalı Aleksandra sinir krizi geçirirken, kardeşi Franklin ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Arama kurtarma ekipleri babayı bulmak için çalışmalarına devam ediyor.
Haberin fotoğrafları