kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tesettür ABD’de haber oldu

Yeni Haber
Türkiye'deki tesettür modası ABC'de haber oldu. ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından ABC Türkiye'nin hem tesettür, hem de iç çamaşır modasını haber yaptı.

Televizyon, Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman ile "İç çamaşır kralı" olarak ilan ettiği Ten Şirketinin sahibi Deha Orhan'ın açıklamalarına da yer verdi.

Haberde "Dünyadaki Müslümanlar için baş örtüsü takmak dinsel bir tutum ama aynı zamanda Türk iş adamı Mustafa Karaduman'a göre ise büyük para" denildi.

ABC, Karaduman'ın başarısının sırrını İslami kıyafetleri modaya uygun şekilde tasarlamak olduğunu belirtirken Karaduman'ın tasarımlarında Kuran'ı klavuz olarak aldığını söylediğini aktardı.

"MİSYONUM DAHA ÇOK KADIN BAŞINI ÖRTMESİNİ SAĞLAMAK"

Karaduman ABC'ye yaptığı açıklamada, "Giysi kolları boyları bileğe kadar olmalı, şeffaf olmamalı ve vücut hatlarını göstermemeli" diye konuştu.
Kadınların baş örtüsü giymesi mecburiyeti bulunduğunu ifade eden Karaduman, "Benim misyonum mümkün olan çok sayıda kadının başını örtmesini sağlamaktır ve ben bunu sopa ile değil tasarımla yapıyorum" dedi.

İstanbul Tekbir Mağazasını ziyaret eden ABC Televizyonu muhabiri Ben Barnier mağazadaki kadınların Tekbir tarafından satılan giysilere bayıldıklarına dikkat çekti. Zümrüt isimli bayanın İslami kıyafetlerle rahat ve güzel hissediyorum dediğini belirtti.

ABC'de Karaduman'ın çok zeki bir iş adamı olduğu, Müslüman dünyasında bir moda imparatorluğu inşa ettiği ve geçen yıl da 50 milyon dolarlık satış yapıldığı kaydedildi.

ABC haberinde "Türklerin %99'u Müslümandır" dedikten sonra ülkede radikallerin etkinlik kazandığını öne sürdü. Buna karşın ABC Türkiye'nin laik bir ülke olmayı sürdürdüğünü belirterek devlet dairelerine ve okullara girmenin yasak olduğunu söyledi.

SON MODA TÜRK İÇ ÇAMAŞIRI

ABC'nin haberinde ayrıca, babasından milyonlarca dolar değerinde miras kalan Ten Şirketi sahibi Deha Orhan'ın da portresi de çizildi. Orhan bütün giysileri Türkiye'de ürettiklerini belirtirken "Sadece tayt ve çorapları İtalya'dan getiriyoruz" dedi

Orhan'ın klasik, genç ve seksi olmak üzere 3 tarzda ürün ürettiklerini anlattığının belirtildiği haberde, "Ten Şirketi sahibinin Türkiye'de çok modern iç çamaşırı satmanın zor olmadığını ve açık iç çamaşırı ürettiği için hiç tehdit almadıklarını anlattığı ifade edildi.

Hem modern, hem de geleneksel insanların iç çamaşıra ihtiyacı olduğunu söyleyen Orhan, "Bu bir ihtiyaçtır ve bunu karşılamalıyız" şeklinde konuştu. Son dönemde modernler ve radikaller arasında gerilim artığını da anlatan Orhan, "Kimse bizi camiye gitmeye zorlamıyor hiç kimse bize hergün dua etmemiz gerektiğini söylemiyor. Türkiye modern değil ancak geleneksel de değil.Biz bu yüzden Türkiye'yi seviyoruz"diye konuşru.

(ANKA)