kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rektör adaylarına YÖK'ten ince ayar

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
YÖK'ün 5 üniversitenin rektörlüğü için Köşk'e gönderdiği aday listesinde, üniversitedeki seçimlerde yüksek oy alan bazı isimlere yer verilmedi..
YÖK'ün 5 üniversiteye rektör ataması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği üçer kişilik aday listeleri tartışma yarattı. Üniversitelerde yapılan seçimlerde yüksek oy alan bazı rektör adaylarına Çankaya'ya gönderilen listede yer verilmedi. Hacettepe, Galatasaray, Selçuk, Bilecik ve Karabük üniversitelerindeki rektörlük seçimi sonuçları geçen cuma günü YÖK Genel Kurulu'nda ele alındı.

32 OYLA DIŞARDA, 1 OY ALAN GİRDİ
Kurul üyeleri arasında yapılan gizli oylama sonucunda Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan seçimde üçüncü sırada bulunan Murat Tuncer Köşk'e gönderilecek listeye giremedi. Tuncer'in yerine dördüncü sırada oy alan Hasan Bayhan listeye kondu. Sağlık Bakanlığı'nda Kanser Savaş Daire Başkanlığı yaptığı için kendisine hükümetin adamı gibi bakılmasına tepki gösteren Tuncer, "YÖK'ün kararı kanunsuz olmayabilir, ancak etik-ahlaki ve usul açısından doğru değil. Bu düzensiz, haksız gidişe Cumhurbaşkanı Gül'ün dur diyeceğine inanıyorum" dedi. Galatasaray Üniversitesi rektörlük seçimi için yaşı gerekçe gösterilerek listeye alınmayan Köksal Bayraktar da 67 yaşında olduğunu, Erdoğan Teziç'in de YÖK Başkanlığı'na getirildiğinde aynı durumda bulunduğunu söyledi. Bayraktar, öğretim üyesi ve idareci olarak seçimde 32 oy almasına karşın yerine 1 oy alan Öztek Yaman'ın getirilmesine anlam vermediğini söyledi. Yeni kurulan Bilecik Üniversitesi'nde en çok oyu alan Mehmet Durman da Köşk'e sunulacak listeye giremeyen isimle arasında.