kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İŞTE PERGELCİ MÜDİRE... Sözleriyle tepki alan Celal Toraman Anadolu Lisesi Müdür Vekili Hikmet Tütüncü'nün eşi Burhaniye Kaymakamı.

'Çocuklarımızı iffetli yetiştirmek suç mu?'

İsmet ACAR - Kazım ÖĞÜN / BURHANİYE
"Bacağınızı pergel gibi açmayın, erkeklerin cinsel dürtüsünü uyarıyorsunuz" diyen kadın müdire Tütüncü sözlerini savundu..
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde "Bacaklarınızı pergel gibi açmayın, erkeklerin cinsel dürtülerini uyarıyorsunuz" sözleriyle ilçeyi karıştıran kadın lise müdür vekili Hikmet Tütüncü, toplantı talebinin öğrenci velileri ile bazı kadın ve erkek öğretmenlerden geldiğini söyledi. Bir velinin "Kızımı köprü altında bazı erkeklerle yakaladım. Ne olur bir konuşsanız. Kızım elden çıktı" dediğini anlatan Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü'nün eşi Hikmet Tütüncü, şunları söyledi: "Bazı öğrenciler tepki verdi, damarıma basan şeyler söylediler. 'Burayı İran'a, Malezya'ya mı çevirmek istiyorsunuz' dediler. 'Pergel gibi bacaklarınızı açıp oturmayın' dedim. Teşbihte hata olmaz. Bunun sapıklıkla ne ilgisi var. Ben modern, Atatürkçü bir öğretmenim, asker kızıyım. Namuslu, iffetli çocuklar yetiştirilmesini istemem suç mu?" İsmini vermek istemeyen kadın öğretmen ise toplantıyı şöyle anlattı: "7 kadın öğretmen ve yaklaşık 150 kız öğrenci katıldı. Ben tepkimi göstererek toplantıyı terk ettim. Öğrenciler de 'Niye böyle konuşma yaptınız' diye tepki göstermişler."

VELİLERDEN SUÇ DUYURUSU
Kızları lisenin ikinci ve üçüncü sınıfında okuyan veliler Nejdet Küçükçetin ve Kemalettin Şanlı ise, "Şoka uğradık. Veliler olarak pazartesi günü (bugün) yüz yüze görüşüp salı günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dediler. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, pazartesi günü araştırmalara başlayıp, gerekeni yapacaklarını söyledi.