kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bangladeş'te kasırga: 2206 ölü

Yeni Haber
Bangladeş'i perşembe vuran Sidr kasırgasında ölenlerin sayısı 2206'ya yükseldi.

Binlerce evi yerle bir eden kasırgada ölenlerin sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Bangladeş Gıda-Afet Yönetimi Bakanlığı yetkilisi Selina Şahid, ölü sayısının, son tespitlerle birkaç saat içinde 400 arttığını bildirdi.

Binlerce kişi acil yardım beklerken, BM Gıda ve Tarım Örgütü ile dünyanın büyük yardım kuruluşları Bangladeş için çalışmaya başladı.

143 bin kilometrekarede 144 milyon nüfuslu bu ülkenin kıyı kesimleri doğa afetlerinde çok büyük zarar görüyor.

BANGLADEŞ KIZILAYI: "900 BİN AİLENİN YARDIMA İHTİYACI VAR"

Bangladeş Kızılayı, felaketten etkilenen bölgede 900 bin ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu ve bunun da 7 milyon kişiye karşılık geldiğini hesaplarken, en çok can kaybının yaşandığı bölgelerden Calokati'nin Valisi Hariprasad Pal, milyonlarca kişinin evsiz kaldığını ve bölgeden tahliye edilenlerin nüfusun yüzde 1'inden az olduğunu belirtti.

Bangladeş donanmasının tonlarca gıda ve tıbbi malzemeyi afet bölgelerine gönderdiği ve silahlı kuvvetlerin helikopterlerini seferber ettiği, ancak birçok bölgeye hala yardım ulaşmadığı belirtiliyor.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden Bangladeş'te küçük ve büyükbaş hayvanların da afet sırasında telef olduğu, etrafın hayvan cesetleriyle dolu olduğu kaydediliyor.

Bu ay sonunda başlaması gereken, ülkenin en önemli besin kaynağı olan pirincin hasadının da tarlaların Hint Okyanusu'nun tuzlu sularının altında kalmasıyla olanaksız hale geldiği bildiriliyor.

Asya'nın temel besin kaynağı tahıl olmaksızın, gelecek aylarda yiyecek bir şey bulamayacak olan Bangladeşlilerin su kuyularının da tahrip olduğu ve bölgeye temiz içme suyu getirilmesinin gerekli olduğu belirtiliyor.

AA