kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ya siyasal platformu ya dağları tercih edecekler'

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Başbakan Erdoğan 'Silahların bırakılması' sözleriyle ilgili şunları söyledi: Ya bunlar silahı bırakarak dağları değil, şehri tercih edecekler veya şu anki durumu. Tercihimiz demokratik mücadele yolunu seçmek..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ya siyasal platformu ya dağları tercih edecekler'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim hükümet olarak görevimiz, demokratik bir zemini koruma altına alabilmektir" dedi. Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan'a yaptığı ziyaretin ardından dün İstanbul'a gelen Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda, bir basın toplantısı düzenledi. Gezisine ilişkin bilgi veren Erdoğan gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, gezisinden önce söylediği 'silahların bırakılması' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Başbakan, burada bir tercih ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

ZEMİNİ KORUMALIYIZ
"Teröre karşı olan herkesin silahtan yana olmaması lazım. Ya bunlar silahı bırakarak dağları değil, şehri tercih edecekler, siyasal platformda gerekli olan yarışı sürdürecekler. Veyahut da şu anki durumu tercih edecekler. Bizim tercihimiz, demokratik bir mücadele yolunu seçmek, ne eli silahlı olmaktır ne de silahlı eylem yolunu seçenlerle birlikte olmaktır." Erdoğan, DTP hakkında açılan kapatılma davasına ilişkin olarak da şunları söyledi: "Bizim hükümet olarak görevimiz, demokratik bir zemini koruma altına alabilmektir. Bu ortamı tehdit edenlere karşı gerekli tedbirleri almaktır. Ama bunun yanında bu ortamın doğurduğu neticeler sonunda bir olayın yargı süreci vardır. Bu ülkenin savcısı vardır, adli makamları vardır. Biz, demokratik tercihi yapmış, parlamento çatısı altına onbinlerce, yüzbinlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik yolları seçmeyiz. Bu AKP olarak görüşümüzdür, tutumumuzdur. Ancak, tasarrufumuz dışındaki alanların hesabını herhalde kimsenin bize sormaması gerekir."

DOĞU'YA 8 MİLYAR $
Erdoğan, sınır ötesi hareket konusunda ise, kurumlar arasında uyumlu bir çalışmanın bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu çalışmalara, sadece askeri çerçevede değil, diplomatik ve siyasi çerçevede de devam ediyoruz. Yapacaklarımızı anonsunu yaparak, yapmayacağız" dedi. Başbakan Erdoğan, kendi hükümetleri döneminde Güneydoğu Anadolu bölgesine Cumhuriyet tarihin en büyük yatırımlarının yapıldığını, söyledi. Başbakan iktidarları döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımın 8 milyar doları bulduğunu söyledi.