kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş

DTP'de yeni parti değil Avrupa turu gündemde

Hazal ATEŞ ANKARA
Yargıtay'ın kapatma davasının ardından gözler DTP'nin yeni yol haritasına çevrildi. DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, "Bu bir demokratik mücadeledir. Yeni parti kurulmayacak" dedi..
Kapatma davasının ardından gözler DTP'nin yol haritasına çevrildi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk "alternatif planlarımız var" derken, parti kurmayları yeni bir parti kurulmaması ya da başka bir partinin çatısı altında da siyaset yapılmaması görüşü hakim oldu. Genel Başkan Nurettin Demirtaş, SABAH'a, "Kapatılma kaygımız yok, bu bir demokratik mücadeledir. Bu aşamada bunları konuşmanın gereği yok. Yeni parti kurulmayacak" dedi. Demirtaş, önceki gün yaptığı açıklama da ise Anayasa Mahkemesi'nin bugüne kadar 30'a yakın siyasi partiyi kapattığını anımsatarak, "Türkiye partiler mezarlığına döndü" diye konuşmuştu.

YENİ PARTİ KURMAYACAK
DTP'nin kapatılması durumunda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere "Kürtlere siyaset yapma olanağı verilmiyor" mesajı verilecek. Parti yöneticileri yakın bir tarihte Avrupa turuna çıkacak. Özerklik modeli için örnek gösterilen Bulgaristan da duraklardan biri olacak. HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP hakkında açılan ve kapatma ile sonuçlanan davalar nedeniyle tecrübe sahibi olan DTP, "düşünce ve örgütlenme özgürlüğü" sloganını kullanacak. Diyarbakır Kongresi'nde 900'e yakın delegenin talebi doğrultusunda ortaya konulan "demokratik özerklik" başta olmak üzere, Kürtçenin kamusal alanda kullanımı gibi taleplerden geri adım atmayacak. Aynı bayrak altında ve ülke sınırları içinde vurgusu sık sık yapılacak. Parti yönetimi, Kürt sorununun çözümüne ilişkin taleplerin tabandan geldiğini, bunların anlatılması gerektiğini düşünüyor.