kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınırı "bekar" komandolar koruyacak

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın Jandarma Komando Tugayları'nda görev yapacak uzman erbaş komandoların ve subayların ataması yapılırken bekar olanların tercih edilmesini isteyecek.

Genelkurmay'a yakın kaynaklar, sınır karakollarında görev yapacak askeri personelin bekar olmasının tercih nedeni yapılması için yasal bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Terör saldırılarının artmasıyla terörle mücadelede profesyonel asker modeline geçileceğini ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ifade etmişti. Başbuğ, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığı'na düzenlenen basın turunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde olan 6 komando tugayının tamamıyla uzman erbaşlardan oluşacağını ifade etmişti. Orgeneral Başbuğ'un açıklamasından hemen sonra uzman erbaş komando alımı için harekete geçildi ve ilanlar verildi. Jandarma uzman erbaş komando sınavı 17-18 Eylül tarihlerinde yapıldı.

Altı aylık eğitimden geçecek komandolar 2 bin YTL maaş alacak. Uzman jandarma komandolar mayıs ayında sıcak bölgede hizmete başlayacak.
Askeri yetkililer, göreve başlayacak olan profesyonel jandarma komandolarının bekar olmasının büyük bir avantaj sağlayacağına dikkat çekti.

Jandarma uzman çavuş komandoları, zor arazilerde, günde en az 25-30 kilometre yürüyerek, teröristlerle temas sağlayabilecek, çatışmaya girebilecek ve onları etkisiz hale getirebilecek şekilde eğitilecek. Uzman çavuşlar, mayın ve patlayıcı maddeleri tanıma, tespit etme, etkisiz hale getirme ve bomba düzenekleri konusunda da özel eğitim alacak.

(ANKA)