kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AİLESİ DE ÜZÜLDÜ Süreyya'nın Çankırı'daki babası Yaşar Ayhan kızının suçsuz olduğunu söyledi. Annesi Semahi Ayhan ise, "İşleri ters gitmeye başladı ve hâlâ gidiyor" dedi.

Koştu, zirveye çıktı dopingle dibe vurdu

ALİ ERDOĞAN
ABD'de olimpiyatlara hazırlanan Süreyya Ayhan'da doping bulundu. Daha önce numune vermediği için 2 yıl pistten uzak kalan Ayhan, şimde ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya..
Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olarak atletizmde Türkiye'ye büyük gurur yaşatan Süreyya Ayhan, ikinci doping skandalıyla herkesi şoke etti. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları öncesi doping kontrolü sırasında WADA görevlileriyle tartışığı ve kaçtığı gerekçesiyle iki yıl ceza alan milli atlet, bu kez ABD'de doping testine yakalandı. Pekin Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını ABD'de sürdüren Süreyya Ayhan'a yapılan son doping kontrollerinde, numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulundu. Milli atletin antrenman sırasında kontrollerde bulunan WADA görevlilerinin aldığı (A) numunesine yapılan analizlerin pozitif çıktığı belirlendi. Süreyya Ayhan ve antrenörü Yücel Kop'un itirazı üzerine (B) numunesinin Kanada'da bulunan Doping Merkezi'nde yapılan incelemesinde de sonuç pozitif çıkınca, milli sporcunun vücudunda doping maddesi olduğu kesinleşti. Ayhan'ın idrar örneğinde 2 yasaklı madde tespit edilirken, bundan önce de doping numunesi vermediği için 2 yıl men cezası alan milli sporcu, Atletizm Federasyonu tarafından Ceza Kurulu'na sevk edilecek. Suçlu görüldüğü takdirde uluslararası kurallara göre ömür boyu men cezası alacak. Milli atlet Süreyya Ayhan, Antalya'da hazırlandığı dönemde SABAH'a sürpriz bir açıklama yapmış ve spor teşkilatındaki yakınlarından birisinin kendilerine "Koşmanı engelleyecekler. Bir yerde size araba çarpacak. Böylece koşamayacaksın" dediğini iddia etmişti. Y a z ı l ı açıklama yapan Ayhan, "Aklı başında hiçbir sporcu bu yasaklı maddeleri yarışmaya bir yıl kala kullanmaz, bize komplo kurdular" dedi. Ayhan daha önce 2 yıl ceza aldığı dönemde de Atletizm Federasyon Başkanı Terzi ve Gençlik Spor Genel Müdürü Atalay'dan destek görmediğini belirtti.

DOPİNG ALMA TARİHİ ÖNEMLİ
Yıllardır yediklerini içtiğini kendilerinin kontrol ettiğini belirten Ayhan şöyle devam etti: "Maalesef, bizim kontrolümüzün dışında bir anlık dalgınlığımızdan yararlanarak içeceğime veya yiyeceğime bu maddeler bulaştırıldı. Bu olay bana ve eşime yapılmış en büyük haksızlıktır. Ben ve eşim vicdanen müsterihiz. Bunları yapanlar elbette bir gün Türk adaletine hesap vermek zorunda kalacaktır." Atletizm otoritesi Cüneyt Koryürek, Ayhan ve Yücel Kop'un herkesle oyun oynadığını belirterek, "Buradaki problem artık doping alıp almama değil, doping almaya hangi tarihte başladığının tespiti olmalıdır. diyerek önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "2002'de Avrupa Şampiyonu, 2003'te dünya ikincisi olan Süreyya, acaba doping alarak mı bu başarılara ulaşmıştır, yoksa bu başarılardan sonra düzeyini korumak için mi doping alma başlamıştır. İki halde de yanlış yapmıştır."