kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Chavez Carlos'tan özür bekliyor

Yeni Haber
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Şili'de yapılan zirve toplantısında kendisine, ''kes sesini'' diyerek müdahale eden İspanya Kralı Juan Carlos'un özür dilemesini istedi.

Chavez, Venezüella'da, kendisiyle söyleşide bulunan devlet televizyonuna, ''İspanya Kralı'nın, bana saldırdığı için benden özür dilemesi gerekir. Ondan dizlerinin üstüne kapanmasını istemiyorum. Ama çok ileri gittiğini, uygunsuz bir şey yaptığını bir şekilde kabul etmesi gerekir'' diye konuştu.

Hugo Chavez televizyondan yayınlanan söyleşide, ayrıca 2002'deki darbe sırasında, kısa bir süreliğine devlet başkanı olan geçici hükümet liderini hemen tanıyan ABD büyükelçisine, İspanya büyükelçisinin de katıldığını hatırlattı. İspanya büyükelçisinin İspanya Kralı Carlos'tan böyle davranması için izin almış olması ihtimaline işaret eden Chavez, ''Acaba İspanya Kralı da darbeyi biliyordu ve buna yeşil ışık mı yakmıştı?'' sorusunu yöneltti.

Chavez, Şili'de yapılan zirve toplantısı sırasında İspanya eski başbakanı Jose Maria Aznar'ı, 2002'de kendisini görevden uzaklaştırmak amacıyla yapılan devlet darbesini desteklemekle suçlamış ve sürekli olarak Aznar için ''faşist'' ifadesini kullanmıştı. İspanya'nın şu anki Başbakanı Jose Luis Rodriguez, Chavez'in söz konusu sözleri üzerine kendisinden daha diplomatik davranmasını ve diğer liderlere saygı göstermesini istemiş, ancak Chavez'in sürekli olarak Rodriguez'in sözlerini kesmesi üzerine İspanya Kralı Carlos öne doğru eğilerek Chavez'e, ''Niçin sen sesini kesmiyorsun?'' demişti.

AA