kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İçişleri Bakanı Atalay: Özel harekatçıları artıracağız

Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda uzman ekiplere önümüzdeki süreçte daha fazla ihtiyaç olacağını söyledi. Türkiye'de şu anda 4 bin 800 özel harekatçının bulunduğunu belirten Atalay, "Ankara Gölbaşı'ndaki özel harekat yetiştirme birimini geliştireceğiz ve personelini artıracağız." dedi.

İstanbul Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Bakan Beşir Atalay, Türkiye'nin uzun bir terörle mücadele tarihinin olduğunu ve daha uzman unsurlarla terörle mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de şu anda 4 bin 800 özel harekatçının bulunduğunu belirten Atalay, "Ankara Gölbaşı'ndaki özel harekat yetiştirme birimini geliştireceğiz ve personelini artıracağız. Eğitimleri için yeni tesisler oluşturacağız. Biraz daha geliştirilecek ve eğitimleri için gerekli olan herşey yapılacak. Gelecek süreçte yetişmiş özel birimlere daha fazla ihtiyaç duyulacak." diye konuştu.

Sınır ötesi operasyon konusuyla ilgili de Bakan Atalay, "Terörle ilgili sınır ötesi mücadeleyi bütün yönleriyle iyi analiz ediyoruz. Bu konuyu çok hassas bir şekilde yürütüyoruz." dedi. Bir basın mensubunun DTP'ye yönelik açılan kapatma davasını sormasının ardından Bakan Atalay, "Daha fazla demokrasi ve demokratik sürecin işlemesi için, önünde engellerin bulunmaması gerekiyor. Gelişmeleri ve süreci siz de izliyorsunuz. Yargıtay ile ilgili gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Beşir Atalay, İstanbul'daki mevcut MOBESE sayısının 2008 yılında 2000'e çıkaracaklarını belirterek, "MOBESE şehir suçlarıyla mücadelede çok etkin bir rol oynuyor. İstanbullular'ın; daha huzurlu, daha korkusuz bir hayatı yaşaması ve okullarına çocuklarını gönderirken korkmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Şehir suçlarında ciddi oranda azalma görülmektedir." diye konuştu.