kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kosova'da genel ve yerel seçimler yapılıyor

Yeni Haber
Kosova'da bugün yapılan genel ve yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor.

Kosova'daki seçim merkezlerinde, bu sabah 07.00'de açılan sandıklarda akşam 19.00'a kadar oy kullanılacak. Kosova'nın kuzeyinde, Sırpların yaşadığı belediyelerde sandıkların açılmasına izin verilmediği ve şu ana kadar bu belediyelerde oy verme işleminin başlamadığı belirtiliyor.

Katılımın fazla olması için, sandıkların yerleştirildiği kamyonlarda seyyar oy merkezleri oluşturuldu. Bugün etkili olan soğuk hava yüzünden de katılımın genel olarak düşük olduğu gözleniyor.

Sandık başına giden seçmenler, oylama sürecinin karışık olmasından şikayet ederken, Kosova'nın bağımsız olması ve statüsünün bir an önce belirlenmesi dileklerini ifade etti.

Kosova AGİT Misyon Şefi İsviçreli Profesör Tim Guldimann, seçim merkezlerini ziyaret ederek, seçmenleri demokratik Kosova için seçime yoğun biçimde katılmaya davet etti.

Kosova'daki Türklerin tek siyasi partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Prizren'de Türklerin en yoğun yaşadığı Kurila mahallesinde oyunu kullandı. Seçim sonuçlarının Türk toplumu için hayırlı olmasını dileyen Yağcılar, seçimin Türk toplumunun daha fazla sayıda milletvekiliyle parlamento temsilini sağlayacak şekilde sonuçlanmasını diledi.

Kayıtlı seçmen sayısının 1,5 milyon olduğu Kosova'da 623 seçim çevresindeki toplam 2 bin 210 sandıkta oy kullanılıyor.

Seçim komisyonu kayıtlarına göre genel ve yerel seçimlerde 25 parti, 33 bağımsız aday, 37 yurttaş girişim ve 2 koalisyon yarışıyor.

AA