kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hindistan'ın başı maymunlarla dertte

Yeni Haber
Hindistan'ın kuzeydoğusunda maymunlar, başta cep telefonu çalmak, eve girip buzdolaplarından gazoz aşırmak olmak üzere bir türlü yöre halkına huzur vermiyor.

Yöre halkının şikâyetleri ile ortaya çıkan "kontrolden çıkmış maymunlar" yerel medyanın da dikkatini çekti. Bölgede yayınlanan gazetelere göre, maymunlar, cep telefonu, diş macunu ve buzdolabından kola çalarak ormanlık alana kaçıyor.

Bir şikayetçi, evine giren maymunu kovalayan kadının maymun tarafından tokatlandığını kaydetti. Hindistan'ın Assam bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili eyalet Vahşi Hayat Bakanı Rockybul Hussain, bir panel düzenleyerek söz konusu problemle mücadelede izlenecek yöntemlerin tartışılacağını açıkladı.

Ormanlık alanların gittikçe azalması nedeniyle özellikle maymunlar Hindistan'ın diğer bölgelerinde olduğu gibi yiyecek bulmak için şehirlere yönelmeye başladı.

MAYMUNLAR BİR BELEDİYE YETKLİSİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Geçen ay, başkent Yeni Delhi'nin Belediye Başkan yardımcısı maymunların saldırısından kaçarken balkondan düşmüş ve hayatını kaybetmişti. Yine aynı şehirde öfkeli maymunların saldırısına uğrayan yaklaşık 25 kişi de yaralanmıştı.

Batıl Hindu inancına göre "Dayanıklılık ve güç tanrısı Hanuman"ın reenkarnasyona uğramış hali olduğu ve onu sembolize ettikleri için maymunlar kutsal sayılıyor. Yetkililer, batıl itikatlı yöre insanının tepkisini çekmemek için maymunları yerleşim bölgelerinden uzaklaştırmakta zorlanıyor.

CHA