kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şili'de 7.7 büyüklüğünde deprem

Yeni Haber
Şili'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğündeki depremin, merkez üssüne 1260 kilometre mesafedeki başkent Santiago'da da şiddetli biçimde hissedildiği bildirildi.

Depremin merkez üssü yakınındaki Calama şehrinde yaşayanlar, büyük bir sarsıntı olduğunu belirttiler.

Calama'daki Part Otel görevlisi Andrea Riveros, depremle birlikte elektriklerin kesildiğini belirterek, "Korkunç bir sarsıntıydı. Çok uzun sürdü ve yer altından ses geldi" dedi.

Depremde, ilk belirlemelere göre kimi binalar hasar görürken, az sayıda yaralı bulunduğu bildirildi.

Bakır madenciliğinin yoğun olduğu deprem bölgesinde elektrikler kesilirken, kimi karayolları da kapandı ve halk arasında da büyük bir panik yaşandı. Televizyonlar, Tocopilla ve Antofagasta'da korkmuş durumdaki insanların sokaklardaki bekleyiş görüntülerine yer verdi.

Resmi kaynaklara ve yerel medyaya göre kıyı kenti Antofagasta'nın 120 kilometre kuzeyindeki Tocopilla, depremin en çok zarar verdiği yerleşim birimi oldu. Bu kentte az sayıda yaralı olduğu ve kimi binaların hasar gördüğü kaydedildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise Şili kıyıları ve Hawai için tsunami alarmı yayınladı. Ancak Şilili yetkililer, depremden sonra ülkenin okyanus kıyılarında tsunami olasılığına ihtimal vermediler.

Şili'nin yine kuzey kesiminde 13 Haziran 2005'te meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde, 11 kişi ölmüş, binlerce kişi de evsiz kalmıştı.

(AA)