kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Asker aileleri Van'a akın etti

Yeni Haber
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanan 8 askerin yakınları Van'a akın etti.

Tutuklama haberini alır almaz gece saatlerinde memleketlerinden yola çıkan asker aileleri, sabahın ilk ışıklarıyla Van'a ulaştı.

Askeri cezaevinin bulunduğu Kolordu Komutanlığı'nın giriş kapısında bekleyen aileler 30 dakika çocuklarıyla görüştürüldü.

Van'a ilk ulaşan Er İlhami Demir'in Ağrı Patnos'tan gelen yakınları, P.Er Ramazan Yüce'nin Mardin'den gelen annesi Fatma Yüce, P.Er İrfan Beyaz'ın Gaziantep'ten gelen annesi Sanem Beyaz ile babası Halil Beyaz, P.Er Fuat Başova'nın Konya'dan gelen babası Fehmi Salman içeri alındı. Yarım saatliğine görüştürülen aileler daha sonra kışladan çıkarak Van merkeze gitti.

ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANIYORUM

Çocuğuyla görüşen Fatma Yüce, Mardin'den yola çıktığını ve aylar sonra oğlu ile görüşebildiğini söyledi.

Oğlunun hafif yaralandığını ama sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen hüzünlü anne, "Nihayet oğlumu gördüm. Durumu şimdilik iyi. O suçlu değil. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

DÜNYA MAHKEMELERİNE TAŞIYACAĞIM


Konya'dan gelen Fuat Başoda'nın babası Fehmi Salman ise 2.5 yıldır Almanya'da olduğunu olayı duyar duymaz Türkiye'ye geldiğini anlatarak, "Oğlumu yıllar sonra ilk kez gördüm. Sağlık durumu iyiydi. Ancak biz ailece bu sonucu beklemiyorduk. Çok üzgünüm. Oğlum suçlamayı kabul etmiyor. Gereken her şeyi yapacağım. Avukat tutacağım. Bu işi gerekirse dünya mahkemelerine götüreceğim" dedi. Baba Salman'ın Almanya'da yaşadığı ve burada ikinci bir evlilik yaptığı için oğlu ile aynı soyadını taşımadığı öğrenildi.

ASKER AİLESİ YOLDA KAZA GEÇİRDİ


Van'a ulaşan 3'ncü aile ise Gaziantep'ten yola çıkan Sanem ve Halil Beyaz çifti oldu. Gece yola çıkan çift, Bitlis'ten geçerken talihsiz bir kaza geçirdi.

Maddi hasarlı kazayı şans eseri yaralanmadan atlatan çift, öğlen saatlerinde Van'a ulaştı. Askeri cezaevinin kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan çift, üzgün olduklarını, çocuklarının suçlu olduğuna inanmadıklarını söyledi.

Kolordu'daki askeri cezaevinden çıkan ve gazetecilere konuşan bir diğer asker yakını İlhami Demir'in babası Rabi Demir, "Oğlumla görüştüm. Durumu gayet iyi. Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyoruz. Asıl suçlu oradaki komutanlardır. Bizim çocuklarımız değil" dedi.

Gazetecilerin 'Oğlunuz DTP üyesi midir' sorusuna ise "Kesinlikle DTP üyesi değildir. Ama amcası yanımda. O DTP üyesidir. DTP'de Türkiye'de kanunlar çerçevesinde siyaset yapan bir partidir" diye cevap verdi.

NİĞDELİ AİLEDEN KOMUTANLARA TEPKİ

Van'a ulaşarak çocuklarıyla görüşen aileler arasından en sert tepki Niğdeli Çavuş Mehmet Şenkul'un anne ve babası Nuriye Şenkul ile Ali Şenkul'dan geldi.

Öğlen saatlerinden oğulları ile görüşen aile cezaevi çıkışı gazetecilere dert yandı. Suçlamaları kesinlikle kabul etmediklerini söyleyen anne baba, 'Devlet esas suçluyu bulsun. Oğlum son mermisine kadar savaşmış. Şu an içerde. Silahını bırakıp kaçanlara kimse bir şey demiyor" diye sitem etti. Baba Şenkul, "Oğlum bize; 'Asıl silahlarını bırakıp kaçan suçluları bulsunlar. Kafama silah dayayıp zorla götürdüler. Ben son mermiye kadar karşılık verdim. Ama bırakıp kaçanlar oldu. Teröristler bu sayede içimize kadar sızdı' dedi. İnşaallah oğluma en kısa sürede kavuşurum" diye konuştu

ASKER ANNESİ: ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

Anne Şenkul ise "Ben oğlumu davul zurna ile askere gönderdim. Son bir aydır resmen çöktük. Suçu neyse bize söylesinler. Oğlumun kafasına silah dayamışlar. Bana 'anne senin dualarınla ayakta kaldım. Mermiler sağımdan solumdan üstümden gidiyordu' dedi. Onu suçlayanları Allah'a havale ediyorum. Komutanlar aşağıda mangal yaparken bizimkiler çatışıyormuş. Biz çocuğumuzu Ankara'da beklerken telefon geldi. Oğlunuz tutuklandı dediler. Suçu ne diye sorduk. Gidin Van'dan öğrenin dediler. Çocuğumuza hakaret eden devlet görevlilerini Allah'a havale ediyoruz. Onlar evlat acısı nedir bilemezler." diye konuştu.

CİHAN