kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

8 asker tutuklandı

Mürsel ACAY SABAH
Gerekçe;
"Büyük zararlar doğuracak şekilde emre itaatsizlikte ısrar suçunu işlemek". İki er de ayrıca "yurtdışına firar etmekle" suçlandı

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 14 gün sonra serbest bırakılan 8 asker, önceki gün çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından, "büyük zararlar doğuracak şekilde emre itaatsizlikte ısrar suçunu işledikleri" iddiasıyla tutuklandı.

CEZAEVİNDELER
İki asker hakkında ise ayrıca "Yurtdışına firar etmek" iddiasından da tutuklama çıktı. Askeri mahkeme, Mersin'de oturan Mardinli er Ramazan Yüce ve Konya Cihanbeyli'de oturan er Fuat Başoda hakkında ayrıca "Yurt dışına firar etmek" iddiasından da tutuklama kararı verdi. Yalnızca bu iki askerin "firar" suçundan tutuklanmaları dikkat çekti. Askerler Van Askeri Cezaevi'ne konuldu. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından Askeri Mahkeme'ye sevk edilen asker, Hakkâri Dağlıca'da 21 Ekim günü yaşanan çatışmada, PKK'lı teröristlerce kaçırılmıştı. Askerler, PKK'nın elinde 2 hafta kaldıktan sonra Hakkâri Çukurca'nın karşısında ve Irak tarafındaki Zap kampında DTP milletvekillerine teslim edilmişti. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca yürütülen adli soruşturma sonucunda, 8 asker, cumartesi günü, "Büyük zararlara yol açacak şekilde emre itaatsizlikte ısrar suçunu işlemek" ve "yurtdışına firar etmek" iddialarından tutuklanmaları istemiyle Van Askeri Mahkemesi'ne sevk edildi. Bu aşamada, Van Barosu'na haber verilerek, askerleri savunması için, bir avukat görevlendirilmesi istendi. Van Baro Başkanlığı ise 10 Kasım günü nöbetçi olan Avukat Ramazan Korkmaz'ı görevlendirdi.