kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatma Kurtulan

Haber Turu

DTP'li Kurtulan: O fotoğraftaki ben değilim
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, dün bazı gazetelerde yayımlanan, 1998'de PKK'nın Kandil'deki kampında elinde otomatik silahla fotoğrafının bulunduğu iddiasına tepki gösterdi. Kurtulan, "O resimdeki ben değilim. Ben oraları görmedim. Artık bu iddialara gülüyorum" dedi. DTP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da, iddiaların iftiradan ibaret olduğu belirtildi. Fatma Kurtulan, eşi Salman Kurtulan'ın PKK üyesi olduğunun ortaya çıkmasının ardından da, resmi olarak evli ama 13 yıldır ayrı yaşadığını açıklamıştı. DTP Genel Merkezi adına yapılan açıklamada ise, "Sayın Kurtulan'ın PKK kamplarında eğitim gördüğü şeklindeki düzmece iftiralara, S.S. isimli bir itirafçının ifadelerine dayanarak yer veriliyor" denildi.

ÖLÜM LİSTESİ
Bu arada, önceki gün DTP Genel Merkezi'ne "ölüm listesinin" yer aldığı imzasız bir faks mesajı gönderildi. Bu listede Ahmet Türk, Fatma Kurtulan, Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk'un isimleri ve adresleri yer aldı. Mesajda, "Hepinizi tek tek öldüreceğiz" denildi. Öte yandan 12 yıl hapis yattığı için herhangi bir siyasi partiye üye olamayacağı iddialarına yanıt veren DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, "Yargıtay, arti yöneticiliğimi onayladı" dedi.

PKK Avusturya'da protesto edildi

Avusturya'nın Linz kentinde bir araya gelen Türkler, terör örgütü PKK'yı protesto ettiler. Terör örgütüne Şırnak'ın Cizre ilçesinin sınıra sıfır noktadaki köyü Akçay'da da tepki yağdı. Öte yandan Mardin'de DTP'nin mitingi PKK gösterisine dönüştü. DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin bir sivil polisi tartakladığı iddia edildi. Mitingde DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna, terörist başı Abdullah Öcalan'dan söz ederken 'Sayın' ifadesini kullandı.

Washington Post: PKK kuşatılıyor
Kandil Dağı'na çıkan Batılı medya kuruluşlarına katılan Washington Post, Kuzey Irak dağlarındaki PKK'lıların giderek artan bir biçimde kuşatıldığını belirtti. Kuzey ve Batı'da Türk kuvvetlerinin sınırda yığıldığını, doğuda İran toplarının PKK üslerini bombaladıklarını kaydeden gazete "Ve şimdi ABD'nin büyük baskısı altındaki Irak hükümeti, gerillaların 30 yılı aşkın bir süredir bildiği tek barınağı yok etmeye başladı" diye yazdı. Kış yaklaşırken bir "Türk işgali olasılığının azaldığı"nı savunan Washington Post, ABD'nin PKK sorunu ile uğraşmaya söz verdiğine de dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları