kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yönetmen dediğin fedakâr olacak!

AA
Yönetmen Biray Dalkıran, kazandığı tüm parayı sinemaya yatırdığını söyledi. Dalkıran "Fedakâr olmazsak sektörü türkücülere bırakırız" dedi..
Türk Sineması'nın genç yönetmeni Biray Dalkıran, sinemaya bakışını anlattı. Kendini sinemanın 'modern ve teknolojiye açık yüzü' olarak tanımlayan Dalkıran, birçok reklam filmi çektiğini, 6 kısa filmi ile pek çok ödül aldığını, 'Ara' filminden sonra yeni filmi 'Cennet'in ise önümüzdeki yıl vizyona gireceğini söyledi.

HEP FİLM ÇEKECEK

Yönetmenliğin başlı başına bir meslek olduğunu belirten Biray Dalkıran, şöyle konuştu: "Yönetmenlik mesleğinin ikinci meslek olarak sayılmasını korkutucu buluyorum. Bu mesleğe hayat adanır, ikinci meslek olarak kabul edilmez." Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan gibi yönetmenlerin filmlerini hemen tanıdığını belirten Dalkıran, "Çünkü onların kendilerine ait bir dilleri var'' dedi. Reklamdan, klipten kazandığı parayı filme yatırdığını da anlatan Dalkıran, "31 yaşımdayım ve 41 yaşıma kadar da film çekmeye çalışacağım. Biz fedakârlık yapmazsak, Yılmaz Güney'den, Yavuz Turgul'dan başka düzgün yönetmen göremeyeceğiz. Bu sektörü türkücülere bırakmamalıyız" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları