kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eda Taşpınar

Bence Eda'nın stili yok o sadece çok trendy!

ECE SARUHAN GÜNAYDIN
Modacı Sibel Karakaşlı: Giyinmek Eda'nın hayatı olmuş ama bunu doğru bulmuyorum. Bence Eda, stil sahibi değil ama çok trendy. Kimseyi taklit etmediği için bravo ona!..
Sibel Karakaşlı'yı cemiyet sayfalarından tanıyanlar, son dönem birbiri ardına modacı olan sosyetik hanımlardan biri sanabilir. Oysa o, önce Amerika'da tekstil üzerine eğitim almış, ardından da modacı eşi Ferruh Karakaşlı ile tanışmış. Kendi deyimiyle eşinin okulunda yetişmiş, bu işin mutfağında pişmiş... Sibel Hanım'la eşi Ferruh Karakaşlı'nın modaevinde bir araya geldik. Fotoğrafları çekilirken biraz çekindi ve "Ben fotoğraf konusunda pek iyi değilim. Bu konuda Ferruh Bey iyidir. Ama ben de iyi konuşurum. Her konuda olduğu gibi bunda da birbirimizi tamamlıyoruz" dedi.

* Kaç yıldır modanın içindesiniz?
10 küsür senedir. ABD'de master yaparken tekstil ve dizayn konularında da eğitim aldım. Türkiye'ye döndüğümde Şahinler Holding'de pazarlama müdürü oldum. Orası benim için iyi bir okuldu. Birçok fabrika gördüm. Almanya'daki mağazaları gezdim, operasyonlara katıldım. Tekstil işinin mutfağını öğrendim. Sonra eşim Ferruh Karakaşlı ile tanıştım. Kendisi Rahmi Koç'la Edwars of Hisar Mağazaları'nı kurarken ona ürünlerin seçiminde yardım ettim. Eşimin okulunda tam anlamıyla yetiştim. Ferruh Bey'in 'Modaya kalite kapısından girmek' diye bir sözü vardır; bunu başardım.

KURUMLARA YAYILIYORUZ
* Tasarıma ne zaman başladınız?
7-8 yıldır da kendim bir şeyler tasarlıyorum. Önce bayan gömleğiyle başladım. Sonra müşteri talepleri doğrultusunda smokin ve takım elbiseler tasarladım. Kendi tarzım da erkeksi olduğu için hala bu tür ürünleri tasarlamak gelinlik ya da gece kıyafeti yapmaktan daha büyük bir keyif veriyor bana.

* Ferruh Karakaşlı markası olarak son dönemde birçok kuruma kıyafetler tasarlıyorsunuz...
10 yıl önce bizden, havaalanlarındaki Free Shop'larda çalışan personelin kıyafetlerini tasarlamamız istendi. Böyle başladık bu işe. Yaptıklarımız beğenildi ama bu hiçbir zaman bizim gözle görünen işimiz olmadı. Her zaman kişiye özel tasarımlarımızla göz önünde olduk. Ancak son 3 yıldır kurumsal kıyafet işi, diğerlerini geçmeye başladı.

* Hangi firmalarla çalışıyorsunuz?
Çok fazla firma var. İlk aklıma gelen HAVAŞ. Geçenlerde bir bayan yanıma geldi ve "Size çok teşekkür ederim. Kızım HAVAŞ'ta çalışıyor ve sizin kıyafetlerinizi giymeye başladığı günden beri işe çok daha hevesli gidiyor" dedi. Bunun verdiği tatmin hiçbir şeyde olamaz. Bir firma için personelinin mutluluğundan daha önemli bir şey olabilir mi? Hem kullanımı rahat oldu kıyafetlerin, hem tasarımları çok şık, hem de bütçe olarak firmaları yormuyor. Bunun dışında Sürmeli Otelleri'nin, Kempsinki Grubu'nun, Eczacıbaşı'nın, birçok otel ve havayolu firmasının kıyafetlerini yapıyoruz. Bankalardan ve yurtdışından da talep görmeye başladık. Dubai'deki birkaç otel buradaki otelleri görüp bizden teklif istedi. Görüşmelerimiz sürüyor. Biz firmanın kıyafetle tanınırlığını sağlamaya çalışıyoruz.

* Biraz da yarattığınız şık kişilerden söz edelim. Ünlüler dünyasından kimleri giydirdiniz bugüne kadar?
Kısa bir dönem Nükhet Duru'yla çalıştım. En uzun çalıştığım Burcu Güneş'tir. Bir ara İpek Tuzcuoğlu'nu giydiriyordum. Bir dönem Deniz Seki'yle çalıştık. Stil sahibi kişileri giydirmeyi seviyorum.

RAHMİ KOÇ TARZ GİYİNİYOR
* Size göre kim stil sahibi mesela?
Çok var ama bir anda aklıma gelmedi.

* Ben sorayım o zaman... Moda ikonu kabul edilen Eda Taşpınar'ın giyim tarzını beğeniyor musunuz?
Bazen beğeniyorum, bazen beğenmiyorum. Eda benim çok sevdiğim bir arkadaşımdır ama çok fazla çaba göstermek bana göre doğru bir şey değil. Hayatınızdaki tek önceliğiniz giyinmek olmamalı. Ben çok fazla düşünmeden giyinmeyi daha klas buluyorum. Ama bazı kişilerin hayatı giyinmek. Eda da böyle! Ne mutlu ona... Vakti de müsait, bunu yapabiliyor. Eda stil sahibi değil ama çok iyi bir moda takipçisi. Çok trendy bir kız. Stil sahibi olmak farklıdır; Çiğdem Simavi ve İnci Aksoy'un tarzlarını beğenirim.

* Sanatçılar arasında aklınıza gelen bir isim var mı?
Türkiye'de sanatçıların hiçbirinin stili yok, hiçbiri de doğru giyinmiyor bana göre. Ben de sadece İpek Tuzcuoğlu ve Nilüfer'i beğeniyorum. Nilüfer yanlış yapmadan giyiniyor. İpek her giydiğini kendine yakıştırır. Bir de Hande Ataizi'ni çok modern buluyorum.

* Peki ya erkeklerden?
Rahmi Koç'un çok iddialı ve kendine özgü bir tarzı var. Onun duruşunu ve renkleri kullanışını çok beğeniyorum.

* Genel olarak Türk kadınlarının giyim tarzlarını nasıl buluyorsunuz?
Türk kadını çok güzel ve bakımlı ama maalesef hepsi birbirinin aynı! Ben hiç kimsede olmayan bir çantayı bulup takmak için uğraşırken, herkes birbirinin izinden gidiyor. Bu bence güven eksikliğinden kaynaklanıyor.
Haberin fotoğrafları