kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan PKK ile bağlarını kopardı.

Osman Öcalan: PKK baskıdan İran'a kaydı

ANKA
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, "PKK Irak'taki güçlerini azalttı ve İran'a taşınıyorlar. Bu, PKK'nın, bir ülkede baskılar hissedildiğinde başka bir ülkeye kayma taktiklerinin bir parçasıdır" dedi. The Independent'e konuşan Osman Öcalan, PKK'lıların "Türk ordusunun saldırısından kurtulmak için Irak'tan İran'a geçmekte olduklarını" söyledi.

SALDIRILAR TIRMANDI
İngiliz gazetesi muhabiri Cockburn, PKK'nın, seyyar savaşçılarının İran hükümet güçlerine karşı saldırılarını tırmandırdıkları, İran Kürdistanına kaydıkları haberleri gerillaları hedef alan eylemleri daha da karmaşıklaştırıyor" yorumunu yaptı. Osman Öcalan, Independent ile Erbil'de yaptığı söyleşide PKK'lıların sayısının 7 binin altında olduğu tahmininde bulundu. Öcalan, bunlardan 2 bin 750'sinin Türkiye'de, 2 bin 500'ünün Irak sınırında ve bin 500'ünün İran'da bulunduğunu söyledi.

PJAK VE ABD İLİŞKİSİ
Asıl tırmanışın "İran ile savaşta" olduğunu belirten Öcalan, "Son altı ayda PKK, İran'a karşı savaş başlattı" dedi. Öcalan, İranlı Kürtlerin PKK'ya "güçlü" bir destek verdiklerini de öne sürdü. Cockburn da ABD'nin PKK'yı kınadığını ancak İran'da 150 asker ve polisi öldüren PJAK için benzer kınamalarda bulunmadığına dikkat çekerken İran'ın "PKK'ya ABD'den el altından destek sağlandığı" iddiasına da yer verdi.