kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Caminin altında eğitim yapılıyor

Pervin KAPLAN / HABER MERKEZİ
Deprem güçlendirme çalışması bir türlü bitmeyince ilköğretim öğrencileri mağdur oldu. 4'üncü sınıflara caminin altındaki dükkânda eğitim veriliyor..
1- Zeyneb-i Kübra Camisi'nin ezan okunan hoparlörü...
2- Çocukların derslik olarak kullandığı sınıf ve kapısı...
3- Cami ve altındaki sınıfın yanındaki binada bir kahve.
4- Mavi boyalı sınıfın yanında ölü yıkanan gasilhane...

Marmara depreminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen okullarda "güçlendirme" çalışmaları bir türlü bitmiyor. Avcılar'daki Necdet Semker İlköğretim Okulu da, bu çalışmaların sürdüğü 4 ilköğretim okulundan biri. 2 bin 800 öğrencisi olan okulda çalışmalar tamamlanmayınca, öğrenciler Şerifebacı Lisesi'ne taşındı. Ancak, okulun öğrenci sayısı 3 bin 200'e ulaşınca anaokulu ve 4. sınıf öğrencilerine yer kalmadı. 63 öğrenci şimdi Zeyneb- i Kübra Camisi Kuran Kursu ve Yardımlaşma Derneği'nin mescit olarak kullandığı binanın alt katında 40 metrekarelik dükkândan bozma derslikte öğrenim görüyor. Aynı binanın bir kısmı ise, derneğin lokali olarak kullanılıyor ve gün boyunca erkekler bu lokalde vakit geçiriyor. Cenazelerin tutulduğu ve yıkandığı gasilhanenin yan tarafındaki bir başka oda ise, 5-6 yaşlarındaki 15 çocuk için anasınıfı olarak düzenlendi. Ancak, öğrenciler "sağlıklı ortam oluşuncaya kadar" tatil edildi.

TESLİM TARİHİ GEÇTİ
Okulun onarım çalışmaları 120 günde tamamlanmak üzere 557 bin YTL ihale bedelle İspanyol Euroesudios firması ile TÜ- MAŞ adlı şirkete verildi. Yüklenici firması Gizem İnşaat olan okulun güçlendirme çalışmasının tamamlanarak, 26 Ekim'de teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak, okulun belirtilen tarihe kadar inşaatı tamamlanamayınca fatura öğrencilere çıktı. İlçe Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, müteahhit inşaatı zamanında tamamlayamadığı için öğrencilerin mağdur olduğunu belirtti. Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer, "Firmaya yeniden süre verilmiş. Biz durum tespiti yapıp, ihaleyi veren İl Özel İdare'ye ve vilayete durumu bildirdik. Bu çocuklar bir an önce okuluna dönmeli" diye konuştu. Caminin Kuran Kursu ve Yardımlaşma Derneği'nin Başkanı Paşa Akbaş daha önce de poliklinik olarak kullanılan bölümün milli eğitim yetkililerinin isteği üzerine aylık bin YTL'ye kiralandığını söyledi.
Haberin fotoğrafları