kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakan söz verdi: Sular akmaya devam edecek

Recai KÖMÜR SABAH
Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, şehrin üst düzey yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Kendilerine has tedbirleri olduğunu belirten Eroğlu, İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakan söz verdi: Sular akmaya devam edecek
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve üst düzey bürokratlarla İstanbul Metropolitan Merkezi'nde bir araya geldi. Özellikle kentin su sorununun ele alındığı toplantı sonrasında Eroğlu ve Topbaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MESLEK SIRRI!
"Melen'den Ömerli'ye günlük kaç metreküp su geldiği" ile ilgili bir soruya sinirlenen Bakan Veysel Eroğlu "Siz su uzmanı mısınız? Melen'den şu geldi bu geldi ne yapacaksınız. İstanbul'da su kesiliyor mu Ankara'da da aynı şeyi söylüyorlar. Siz yüzdelere bakmayın, Ankara'da binde 5 görünüyor ama Ankara'da sular akıyor. Şimdi bizim kendimize has tedbirlerimiz var o da bizim meslek sırrımız. Yüzde sıfır da olsa sular akmaya devam edecek. Meslek sırrı olarak kalsın" diye cevap verdi. Bakan Eroğlu, Istıranca, Longoz ormanlarının eko sisteminin etkilendiği yönünde soru soran bir gazeteciyi ise "İsterseniz sizin bir hafta suyunuzu keselim ondan sonra düşüncenizi alalım. Longoz ormanlarını tahrip etmiyoruz. Sadece isale hattı geçiyor. 200 milyon metreküp su kaynağı var. İşi bilen bilmeyen ahkam kesiyor, yanlış" diyerek tepki verdi. Geçmiş yönetimleri beceriksizlikle suçlayan Eroğlu, İstanbul'u yıllarca susuz bıraktıklarını belirterek "Beceriksiz yönetimler yıllarca İstanbul'a su getiremedi. Her vatandaş su tankı yaptı. İstanbul'u 15 gün susuz bırakmanın faturası 12 milyar YTL'dir" diye konuştu.

DÜNYANIN İNCİSİ
Daha sonra Vali Muammer Güler'i ziyaret eden Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada ise, "İstanbul bir kültür başkenti, bir kongreler şehri, dünyanın incisi, turizm ve finans merkezi olacak. Bu konuda kararlıyız. Bunun adımlarını da attık. İstanbul önümüzdeki 4-5 yılda bambaşka bir şehir olacak'' dedi.