kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Peter Pan ile çocukluk hayalimi gerçekleştirdim

İPEK DURKAL GÜNAYDIN
Holiday On Ice'ın 'Peter Pan' ekibi gösteri yapmak üzere Türkiye'ye geldi. Fransız patenci Jullien Bouchard çocukluk kahramanı Peter Pan ile hayallerinin gerçekleştiğini söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Peter Pan ile çocukluk hayalimi gerçekleştirdim
John. M. Barrie tarafından geçen yüzyılda bir çocuk oyunu olarak yazılan Peter Pan defalarca sinemaya ve tiyatroya aktarılırken, 1911 yılında da yine Barrie'nin kaleminden çıkan romanı dünyanın hemen hemen her diline çevrildi ve milyonlar sattı. Wendy Darling adındaki kız çocuğunun rüyasında, hep çocuk kalmayı başaran Peter Pan ve onun perisi Tinkerbell ile tanışmasını; Peter Pan, Tinkerbell ve Wendy'nin yanlarına Wendy'nin kardeşlerini de alıp Sihirli Düşler Ülkesi'ne gitmelerini ve burada Kaptan Hook'a esir düşmelerini anlatan hikayenin buz üzerindeki versiyonu, bugüne kadar 20 ülkede milyonlarca seyirci ile buluştu. Holiday On Ice'ın patencileri Türkiye'deki ilk şovlarını yarın gerçekleştirecek. Gösteri 18 Kasım'a kadar Park Orman'da sahnelenecek. BKM'nin organizasyonuyla Türkiye'ye gelen ekipte Peter Pan'ı canlandıran 24 yaşındaki Fransız patenci Jullien Bouchard, çocukluk kahramanı Peter Pan'ı aslında çok bencil bulduğunu ama aralarında çok kuvvetli bir bağ olduğunu söylüyor. 6 yıldır Holiday On Ice ile birlikte dünyayı gezen Bouchard 2 yıldır oynadığı Peter Pan karakterine aralık ayında nokta koyacak.

GERÇEK PETER PAN BENCİL

* Kaç yaşından beri buz pateni yapıyorsunuz?
10 yaşımdan beri. Ailemde benden başka buz pateni ile ilgilenen yok. Bir tane erkek kardeşim var, o dansçı. Hatta 3-4 kere ödül de aldı.

* Sizin de ödülleriniz var mı?
Bir kez Fransa şampiyonu oldum ve en büyük hayalim olan dünya seçmelerine katılmaya hak kazandım. 17 yaşımdaydım, buz üzerinde bir kaza geçirdim ve yaralandım. Sonra kendimi daha çok buz pateninin artistik tarafına verdim. Şov ile ilgilendim. Peter Pan birçok çocuk gibi benim çocukluk kahramanımdı. Böylece bir başka hayalimi gerçekleştirip, Peter Pan oldum. Büyükannem çocukken bana hep Peter Pan'ı anlatırdı. Daha sonra çok araştırdım ve gerçek Peter Pan'ı buldum.

* Gerçeği ile bizim bildiğimiz Peter Pan arasında fark mı var?
Aslında çok karanlık bir hikaye bu. Biz şov yaparken tabii ki işin siyah kısmından bahsetmiyor onu tam bir peri masalına çeviriyoruz. Seyreden herkes keyif alsın istiyoruz. Kimsenin fark etmediği şey; Peter Pan aslında çok bencil bir karakter. Örneğin ben, bir çocuğun eline okuması gereken bir karakter olarak Peter Pan'ı vermem. İçinde çok fazla dövüş var. O yüzden biz biraz oynadık üzerinde.

* Çocuklar buzdaki Peter Pan'ı seviyor mu?
Buz üzerindeyken bunu fark edemiyorum ama bazen benim yerime bir başkası oynuyor, o zaman oturup tepkilerini seyrediyorum. Çok farklı duygular içinde izliyorlar. Bazen neşeleniyor, bazen korkuyor, bazen heyecanlanıyorlar.

* Peter Pan'a fiziksel olarak çok benziyor olmanızın bu role seçilmenize etkisi oldu mu?
Gerçekten benziyorum. Hem kişiliğimle, hem görüntümle. İkimiz de macerayı seviyoruz. Hatta o ne yapıyorsa, ben de onları yapmak istiyorum.

MACERAPEREST

* Gezdiğiniz ülkelerde de macera arıyor musunuz?
Şimdiye kadar 20 ülkeye gittik. Güney Amerika'dan Rusya'ya kadar her yeri gördüm. Açıkçası turistik gezileri değil, bir şehrin içine girip orada kaybolmayı, sürprizler yaşamayı seviyorum. Onun için bir ülkeye gitmeden önce fikir edinmek istemiyorum. Beklenti, hayal kırıklığı yaratabilir.

* İstanbul gece hayatı ile ilgili fikriniz var mı?
Evet, işte onu gelmeden önce duydum, çünkü bu konularla çok ilgiliyim. Birkaç klübe gittim ve çok da beğendim ama tabii ki Peter Pan gibi giyinmedim.

SEKİZ AY EVİME GİTMEDİM

* Böyle göçebe hayatı yaşamak bir yandan çok eğlenceli ama diğer yandan sizi ailenizden, arkadaşlarınızdan koparmıyor mu?
Çok gencim daha. Ailem de genç. Dolayısıyla birlikte geçirecek çok vaktimiz var. İstemediğim bir işte çalışmaktansa, hayallerimi gerçekleştiriyor, Peter Pan oluyorum! Fransa'da evim var. Bazen sekiz ay evime gidemiyorum, ama biliyorum ki orada evim ve ailem her zaman beni bekliyor. Bir de artık herkesin cep telefonu ve internet bağlantısı var, ilişkiyi sürdürmek çok kolay. Sonuçta ben tatilde değilim, iş yapıyorum.

* Daha ne kadar Peter Pan'ı oynayacaksınız?
Aralık sonunda Peter Pan şovu bitiyor. Yeni bir şov hazırlayacağız ama bu kez bir peri masalında oynamayacağım. Peter Pan'da oyunculuktaki başarım fark edildi. Belki sonrasında kariyerime tiyatro ve sinemada devam eder ya da kendi şovumu hazırlarım.