kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu yatak odasında; 'Guajira' yatak, 'Asur' komodin, 'Demeter' puf ve 'Mediterranean' halı Faruk Malhan imzası taşıyor.

Yerelin evrenselle buluştuğu koleksiyon

Yalın ve farklı çizgisiyle dikkat çeken Koleksiyon markasının, 2007-2008 Ev kataloğunda, yerel ve evrensel değerlerin bir arada yoğrulduğu mobilya, obje ve aksesuvarlar yer alıyor..
1972 yılında mimar Faruk Malhan tarafından kurulan ve o tarihten bu yana kendisini; 'tasarım hizmetinde bir endüstri' olarak tanımlayan Koleksiyon'un, 2007-2008 kataloğunda; yine birbirinden ilginç ve iddialı mobilya, obje ve aksesuvarlar yer alıyor. Koleksiyon'un yeni ürünleri; Faruk Malhan'ın yanı sıra tasarımcılar Alev Ebüzziya Siesbye, Pascal Mourgue, Studio Kairos ve Luca Scacchetti'nin imzasını taşıyor. Tasarım anlayışı; 'evrensel değerleri yerelde, yerel değerleri de evrenselde' yoğurmak olan Koleksiyon'un tüm ürünlerinde yalınlık ve işlevsellik göze çarpıyor.

HER İHTİYACA CEVAP
Koleksiyon'a uğrayanlar, bir evde olması gereken her şeyi; mobilyaları, perdeleri, aydınlatmaları, tabakları, bardakları, çanakları, yatakları, yastıkları, örtüleri ve çarşafları bir arada bulabiliyor. Ve her bir ürünün kendisine ait bir hikayesi bulunuyor. Örneğin; 'nardan' çanak (fotoğrafı en sağda, üstte); Bronz dönemi Anadolu, Afrika ve Akdeniz kültürlerinin ürünleriyle benzeşen bir forma sahip. Bronz dönemi çanaklarında odun alevinden gelen is, nardan çanağın dış siyah rengini; pişmiş toprak, iç kırmızı rengini; alevin sarmalı ise yuvarlanan formlarını oluşturuyor.

Tasarımın eve yansıması
* 'Marquez' masa, 'Monte Christo' sandalye Faruk Malhan'ın imzasını taşıyor. 'Tigris' vazo ise Alev Ebüzziya Siesbye'ın tasarımı.

* Bu perde, Koleksiyon'un, yalın ama iddialı çizgisinin bir yansıması.

ESKİLERE YENİ ÇİZGİLER

*'Nardan' çanak, Bronz dönemi objelerini hatırlatıyor.
*Rakı bardağı
*Su bardağı
*Whisky bardağı
*Ayran bardağı
Haberin fotoğrafları