kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Timsah avcısı Irwin için özel pul

Yeni Haber
Avustralya'da geçen yıl ölen dünyaca ünlü timsah avcısı Steve Irwin için özel pul basıldı. ..
Avustralya posta idaresinden yapılan açıklamada, Avustralya'nın simgesi haline gelen Irwin anısına basılan pulların dağıtıldığı belirtildi.Kıtanın en tehlikeli hayvanlarının gösterildiği sayısız belgesel hazırlayan Irwin, geçen yıl Queensland eyaletinin Büyük Mercan Kayalıklarında su altı belgesi çekerken tehlikeli bir balığın göğsünden sokması sonucu 44 yaşında ölmüştü.

Irwin, vahşi yaşama olan ilgisi ve Avustralya'da ilk kez 1992 yılında yayımlanan "Timsah Avcısı" adlı programıyla tanınıyordu. Irwin'in programı Discovery kanalında da yayımlanmıştı. Avustralya hayvanat bahçesini turistlerin ilgi odağı haline getiren Steve Irwin'in kamuoyundaki imajı, 2004 yılında sarsılmıştı. Irwin,
hayvanat bahçesinde büyük bir timsahı beslerken bir kolunda oğlunu tutması nedeniyle tepki toplamıştı. Oğlunu tehlikeye sokmadığını belirten Irwin, güvenlik kurallarını ihlal etmekle suçlanmaktan kurtulmuştu.

Irwin daha sonra Antarktika'da belgesel çekerken penguenlere, bir ayıbalığına ve kambur balinalara çok yaklaşmakla suçlanmıştı. Yine yanlış bir şey yaptığını kabul etmeyen Irwin hakkında soruşturma açılmamasına karar verilmişti.

Hatıra pulu üzerinde Steve Irwin, kızı Bindi, oğlu Bob ve bir yılanla birlikteyken görülüyor. Pulun satışından elde edilecek gelirin de Irwin'in doğayı koruma vakfı Wildlife Warriors'a aktarılacağı belirtiliyor.