kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'li 3 vekile inceleme

Yeni Haber
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dağlıca'daki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin Türkiye'ye getirilmesi süreciyle ilgili olarak DTP'li milletvekilleri Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Fatma Kurtulan hakkında inceleme başlattı.

Başsavcılığın, Irak'ın kuzeyine giden DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel
Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan hakkında, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu
çerçevesinde inceleme başlattığı öğrenildi.


DTP'Lİ VEKİLLERE TEPKİLER


Bakan Şahin: Askerlerin bu şekilde kurtulmuş olmasına sevinemedim

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, askerlerin bu şekilde kurtulmuş olmasına fazla sevinmediğini söyledi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 82. kuruluş yıldönümü törenine katılan Bakan Şahin, terör örgütü tarafından 8 askerin serbest bırakılmasıyla ilgili soruları cevapladı. Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiç bir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum. Bu benim kişisel düşüncem" dedi.


MHP'li Toskay: "DTP suç üstü yakalandı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Dağlıca saldırısında kaçırılan 8 askerin teslim alınması sırasında DTP'li milletvekillerinin Apo posterli masada protokol imzalamasını eleştirerek, "DTP'nin bu olaydaki rolü bu partinin bir ayağının TBMM'de diğer ayağının ise terör örgütü ile ilişkide olduğunu göstermektedir. DTP suçüstü yakalandı" dedi.
Toskay yaptığı yazılı açıklamada, Dağlıca saldırısında kaçırılan 8 askerin teslim alınması sırasında DTP'li milletvekillerinin davranışlarının partinin parlamenter sistemin bir parçası olup olamayacağı sorusunu gündeme getirdiğini söyleyerek, şöyle dedi:

"Ülkemizde bölücü terör, askerimize baskın düzenliyor, bir kısım askerimizi orada şehit ediyor, bir kısmını da tutsak alıyor, sonrada DTP'lilerin nezaretinde, güya askerler kurtarılıyor ve Apo posterli şov düzenleniyor, tam bir ortaoyunu."

CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMET VEKİLLERİ K. IRAK'A NİYE GÖNDERDİ?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, ''DTP aracılığıyla terör örgütü PKK ile bağlantı kurduğunu'' savunarak, ''Hükümet, milletvekillerini Kuzey Irak'a niye gönderdi?'' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, irtibat kesilen askerin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.DTP'li milletvekillerinin, ''Biz buraya (Irak'ın kuzeyine), Hükümetin bilgisi dahilinde geldik'' dediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin DTP aracılığıyla terör örgütü PKK ile bağlantı kurduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Hükümetin, bu konuda açık ve net cevap vermesi gerektiğini belirterek, ''Hükümet, milletvekillerini Kuzey Irak'a niye gönderdi?'' dedi.

Açıkça Anayasanın ihlal edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Hükümetin, terör örgütüyle dolaylı irtibat kurduğunun bir başka kanıtı da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bir grup milletvekiline yaptığı açıklamadır. Sayın Gönül, askerler için 'tahmin ediyorum, 2 gün içinde serbest bırakılacaklardır' demiştir. Sayın Gönül bu bilgisini, öyle sanıyorum DTP ile yapılan görüşmelerin ışığında ifade etmiştir'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, askerlerin serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk askerlerinin başına Kuzey Irak'ta, ABD tarafından çuval geçirilirken acaba Sayın Şahin, bu ülkede bakanlık yapmıyor muydu? O zaman niçin bu tür açıklamalar yapmadı? Acaba (ABD'yi üzerim) diye mi bir açıklama yapmadı? Hükümetin terör konusundaki başarısızlığı, TSK'ya mal edilemez. Hele bir siyasi organın ve özellikle de bakanın, şunu çok iyi bilmesi lazım; TSK, Hükümetin emrindedir, siyasi otoriteye bağlıdır, başarısızlığı TSK'ya yıkıp, kenara çekilme, ABD'ye gidip oradan medet umma, doğru bir davranış değildir.''

AJANSLAR