kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sevmediğim şarkıları söylemek istemedim!

ZEYNEP GÜLER CEYLAN GÜNAYDIN
'Alextronica' albümüyle beğeni toplayan Alex, prodüktör olduktan sonra daha rahat müzik yaptığını söyledi: İlk yıllarımda Serdar Ortaç bana albüm teklif etti ama kabul etmedim. Çünkü onun şarkılarını söylemek istemedim..
Türkiye'nin 'Tavernalar Kralı' namıyla anılan Hayko, 15 yıl aradan sonra yeni bir albüm hazırlığı içerisinde. Kendisi gibi şarkıcı olan ve sahne aldığı her mekanı tıklım tıklım dolduran oğlu Alex'in yapımcılığında çıkacak albüm; önümüzdeki yaz Hayko hayranlarına ulaşacak. 'Alextronika' adlı remix albümüyle ilgi gören Alex, ikinci albümünü de çıkardıktan sonra babası için kolları sıvayacak.

* Ben biraz gerilere gitmek istiyorum, sizin müziğe ilginiz nasıl başladı?
Müziğin içinde doğdum sayılır. Müzisyenlerle birlikte kulislerde büyüdüm. Onlarla ağabey-kardeş ilişkimiz vardı. Müziğe hep meraklıydım. Ben doğduğumda, babam Hayko popüler bir sanatçıydı. Onu seyrederek büyüdüm, çok başarılı bir sahne adamıydı. İnsan eğlendirmeyi çok iyi bilen ve non-stop çalışan bir adamdı. O zamanlar herkes "Hayko'ya gidelim eğlenmeye" derdi. Bugün başarılarım varsa, böyle bir babanın oğlu olduğum içindir.

HEP DAHA İYİSİNİ İSTİYORUM


* Müzik eğitimi aldınız mı?
Askerden sonra Pera Müzik Merkezi'nde 4 yıl eğitim aldım. Ardından uzun seneler Timur Selçuk'la çalıştık. Hâlâ da çalışmaya devam ediyorum. Bestelerimi de gitarla yapıyorum.

* Babanız sizin müzikle ilgilenmenize nasıl yaklaştı? Sonuçta yıllardır bu sektörün içinde olan biri ve zorluklarını çok iyi biliyor.
Hiçbir işin kolay olmadığını düşünüyorum. Hatta bu yüzden ilk albümün adını da 'Çok Zor' yapmıştık. Böyle bir yol tercih ettim. Babamdan öğrendiklerimle birlikte müziğimi daha da iyi yerlere götürmeyi hedefliyorum.

* İlk albümden sonra yeni bir remiks albüm geldi: Alextronika. Sizin için 'ara albüm' olan 'Alextronika'dan bahsedebilir miyiz?
'Alextronika' üç ay önce çıktı. Kıvanç K. ile çalıştık; bütün albümü o yaptı. 4 klip çektik şimdi de 'Maalesef' adlı şarkıya beşinci klibi çekeceğiz. Bu albüm, sound olarak gelecek on yılın habercisi olsun istedim. Kıvanç'a da bunları söyledim ve onu heyecanlandırdım. Bugün bu kadar cesaretli olan bir kişi var, o da Hande Yener! Çok başarılı buluyorum...

* Kendi prodüksiyon şirketinizin olması müzik yolculuğunuz için daha mı avantajlı?
Dezavantajları da var, avantajları da var. Ben istediğim müziği yapmak, var olan şeye bir şeyler katmak istemiyorum. 1990'lı yıllarda, bu işe yeni girdiğim zamanlarda Serdar Ortaç bana albüm teklif etmişti ama ben kabul etmemiştim. Çünkü onların şarkılarını okumak istemiyordum. Kendi ruhumu vermek istiyordum şarkılarımda. Kendime göre güçlü gittiğime inanıyorum. Sevgililerimle gündemde yer almıyorum ve bu tarzı sevmiyorum.

BABAM BU İŞİN DUAYENİDİR

* Genç kızlar size bayılıyor. Bu denli beğenilmek avantaj sağlıyor mu?
Tabii ki avantaj sağlıyor. Bence başarılı insan güzeldir. Duruşun güzelse, güzel konuşmayı başarabiliyorsan, güzel veya yakışıklısındır. O yüzden benim için çirkin kadın yoktur.

* Çapkın mısınız?
Seviyorum flört etmeyi. Kızlarla muhabbet etmeyi seviyorum. Kızlarla çok muhabbet edebilirsen, onlara yaklaşabilirsen rahat edersin. Bir kadının karşısında rahat olursan onu yakışıklılığından daha çok etkileyebilirsin.

* Sevgiliniz var mı?
Kız arkadaşlarım hep oldu; şu anda da var.

* Ünlü olunca ilişkileri yürütmek de çok kolay olmuyor. Kıskançlıklar yaşanıyor mu?
Tabii ki ufak tefek kıskançlıklar oluyor ama beni rahatsız eden bir kıskançlığı yok. Zaten kıskanılarak ilişki yürütmek bizim mesleğimizde olmaz. Devamlı benim nerede olduğumu, yanımdakinin kim olduğunu sorgulayan bir kadınla olamam. Aşkımdan ölsem, dünyanın en güzel kadını olsa, öyle bir ilişki yaşamam.

* Aşk size çok ilham veriyor mu?
En çok aşk ilham veriyor zaten. Aşk insanı enerjik tutuyor, içinizdeki çocuğu öldürmüyor. Ama sadece karşı cinse duyulan aşktan bahsetmiyorum; ben tutkulu bir adamım. Her şeyi tutkuyla yapmayı çok seviyorum.

* Yeni albüm hazırlığı içindesiniz değil mi?
Şarkılarımı seçiyorum ve önümüzdeki mart ya da nisanda çıkarmayı planlıyorum. Yine kendi şarkılarım olacak ve bu albümde insanlar benim için "Alex yeni bir şey yapmış" desin istiyorum. Arkasında durabileceğim bir albüm olacak.

* Ardından da babanızın albümüne başlayacaksınız...
Babama da kendi duruşuna göre bir albüm hazırlayacağım. Karşınızdaki babanız da olsa, eleştirebilmesiniz. Çünkü zaman değişiyor ve bayrağı daha ileri taşımak gerekiyor. Ama şunu da belirtmeden geçemem; babam bir duayendir. Babamın albümü için annemle yaşadıkları ayrılığa dair bir şarkı yazdım. Adını da 'Aşkın Efendisi' koyduk. Çok güzel bir albüm olacak, yaza yetiştirmeye çalışıyorum.

* Peki neler hissediyorsunuz babanıza albüm yaptığınız için?
Bu sanırım bir ilk olacak Türkiye'de. Bildiğim kadarıyla bu anlamda bir baba-oğul çalışması yok. Çok gurur duyuyorum kendimle. Çok takdir edileceğini düşünüyorum herkes tarafından. İnsanlar "Helal olsun Alex'e" diyecek. Ben çok mutluyum. Babam da kendini bana bıraktı. Bu albüm olgun bir Hayko albümü olacak.
Haberin fotoğrafları