kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçırılan askerler iki hafta sonra serbest

Mürsel ACAY DİYARBAKIR
Hakkâri Dağlıca'da PKK tarafından kaçırılan sekiz asker dün sabaha karşı serbest bırakıldı. DTP heyetinin ABD yetkililerine teslim ettiği askerler, helikopterlerle Diyarbakır'a getirildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaçırılan askerler iki hafta sonra serbest
Hakkâri Dağlıca'da 22 Ekim'de 12 askerin şehit olduğu saldırıda kaçırılan 8 asker dün 05.00 sıralarında serbest bırakıldı. Önce Erbil'e oradan da Diyarbakır 2'nci Taktik Hava Üssü'ne götürülen askerlerin, buradan Ankara'ya getirilmesi bekleniyor. Erbil Ankawa Havaalanı'ndan Türkiye'ye hareket eden uçakta Irak Savunma Bakanı Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı Petraeus'un da bulundu.

3 HELİKOPTER GETİRDİ
Askerler, Türkiye'den giden DTP milletvekilleri Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Fatma Kurtulan ile bölgesel yönetimin İçişleri Bakanı Mahmut Osman ve Uluslararası Tolerans Grubunun Kuzey Irak Başkanı Kerim Sincari'ye Zap bölgesindeki Çemço mevkisinde teslim edildi. Heyet ve askerler daha sonra Erbil kentine döndü. Osman Özçelik, askerleri burada ABD'li yetkililere teslim ettiklerini ifade etti. Serbest bırakılan erler Türkiye'ye üç helikopterle getirildi. Helikopterler saat 14.30 sıralarında Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Hava Filo Grup Komutanlığı'na iniş yaptı, askerler daha sonra askeri araçla 2'nci Taktik Hava Üssü'ne götürüldü.

ŞOVA PETRAEUS ENGELİ
Askerlerin ABD güçlerine teslimi sırasında ise DTP'li heyet bir basın toplantısı yapmak istedi. Ancak ABD'li General Petraeus, bu isteği "Bundan sonrası bizim işimiz" diyerek reddetti ve Türk askerine Türkiye'ye kadar eşlik etti. Öte yandan askerlerin Türkiye'ye getirilişinin beklendiği sırada Van Ferit Melen Havaalanı'nda da hareketlilik yaşandı. Alana bir Türk askeri uçağı iniş yaptı. Yaklaşık iki saat sonra da alana iki askeri helikopter indi. Uçak, bu helikopterlerden inen 4 üst düzey askeri yetkilinin binmesinin ardından havalandı. Askeri yetkililerin askerlerin sorgusuna katılacağı sanılıyor. Olay, Genelkurmay'ın sitesinde ise özetle şöyle yer aldı: "22 Ekim 2007'de Hakkâri Dağlıca'da 8 TSK personeli ile irtibatın kesildiği bildirilmiştir. Anılan 8 personel, 04 Kasım 2007 itibarı ile TSK bünyesine katılmış bulunmaktadır."