kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni çıkanlar

Kalan Müzik'ten önemli bir çalışma
Urfa'nın gelmiş geçmiş en iyi seslerinden biri olarak kabul edilen Tenekeci Mahmut Güzelgöz'ün eserleri; Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı. 1919-1988 arasında yaşayan gazelhanın albümü, iki CD ve kapsamlı bir kitaptan oluşuyor. 1960 yılında Prof Dr. İlhan Başgöz'ün kaydettiği derlemelerin önemli yer tuttuğu albüm, halk müziği sevenler için eşsiz bir kaynak.

Unutulmaz şarkılar yeniden gündemde
İki Keklik', 'Eklemedir Koca Konak', 'Değmen Benim' gibi unutulmaz parçalar 'Çoban Yıldızı' isimli albümle yeniden gündemde. Birbirinden ünlü 10 parçanın bulunduğu albümde; etnik parçalara günümüz sound'uyla farklı bir düzenlenme yapılmış. Serhan Yadsıman, Göksun Çavdar ve Uğur Varol'un yer aldığı projenin düzenlenmelerini de Önder Bilge ve İlker Bayraktar yapıyor.

'Durup Dururken' albüm çıkardılar
Yeni Türkü'nün eski grup üyeleri Fuat Oburoğlu ve Tuğrul Bayrak, Hülya Aras ve Devrim Özonur'u da yanlarına alarak 'Durup Dururken' adlı bir grup kurdu. Grubun ilk albümü 'Yeryüzüne Merdiven' de Pan Yayıncılık etiketiyle çıktı. 12 şarkının yer aldığı albümde, 'Küsme Sakın', 'Yağmur Gibi' ve 'Dostum Beyoğlu' gibi parçalar öne çıkıyor.
Haberin fotoğrafları