kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tutanak imzalatıp verdiler

Sadık GÜLEÇ ERBİL
Serbest bırakılan askerleri teslim alan DTP'li Fatma Kurtulan SABAH'a konuştu: Askerlerin hepsinin sağlıklı olarak teslim edildiğine dair bize belge imzalattılar..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tutanak imzalatıp verdiler
Kuzey Irak'a önceki gün geçen üç Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili, dün sabaha karşı Musul'dan yola çıkarak 4.5 saatlik bir yolculuğun ardından geldikleri Türkiye sınırına yakın bir bölgede PKK tarafından kaçırılan sekiz askeri teslim aldı. Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan, yanlarında bölgesel Kürt yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile Irak Parlamentosu'ndaki Kürt kökenli milletvekili Mahmut Osman ile askerleri dağlık bir bölgede PKK'lılardan alarak Erbil'de ABD'lilere teslim ettiklerini söyledi.

YOLCULUK SAATLER SÜRDÜ'
Heyette yer alan milletvekillerinden Fatma Kurtulan, SABAH'a önceki saat iki sıralarında bölgesel Kürt yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile Irak Parlamentosu'ndaki Kürt kökenli milletvekili Mahmut Osman ile birlikte Erbil'den yola çıktıklarını anlattı. Kurtulan, sabah saatlerinde PKK'lıların bulunduğu dağlık bir bölgeye ulaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu coğrafyayı bilmeyen biri için neresi olduğunu tahmin etmek çok zor. Türkiye'de olduğu gibi tabelalar nereye gittiğinizi gösteren, kaç kilometre kaldığını gösteren tabelalar yoktu. Fakat bizi götüren heyet coğrafyaya çok hâkimdi. Yolculuğumuz saatler sürdü. Altı buçuğa doğru vardık."

'ASKERLER BİZİ BEKLİYORDU'
KDP heyeti ile birlikte geldikleri yerde PKK'lılar ve askerleri gördüklerini söyleyen Kurtulan, daha sonra yaşananları şöyle anlattı: "Götürüldüğümüz bölgede askerler hazırdı ve bizi bekliyorlardı. Hava henüz yeni aydınlanmıştı. Tabii PKK'lılarda oradaydı. Bir PKK'lı askerlere alıkonuldukları süre içinde kötü muamele veya işkence görüp görmediklerini sordu. Askerler de 'hayır' yanıtını verdi." Burada daha önceden hazırlanan bir tutanağı imzaladıklarını söyleyen DTP milletvekili Fatma Kurtulan, tutanakta askerlerin isimlerinin ve tamamen sağlıklı olarak teslim edildiğinin yazıldığını söyledi: "Ben o anda gözyaşlarını tutamadım. Askerler hayat boyu unutamayacakları zor bir deneyim yaşadılar. Onlar adına çok üzüldüm. Askerler ayrılırken birbirleri ile kucaklaştılar. Vicdanen rahatız."