kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gabriel (sağda) ve ikiz kardeşi bir an olsun ayrılmıyor.

Doktorlar çok uğraştı ama o inatla ölmedi

Doktorlar "İkizini de öldürür" diyerek anne karnında öldürmeye çalıştı. Ancak Gabriel hayata tutundu ve şimdi çok sağlıklı..
İngiltere, annesinin karnında müthiş bir yaşam mücadelesi vererek hayata tutunan minik Gabriel'i konuşuyor... Doktorların, "Rahimde ölür ve ikizinin de ölmesine neden olur" diyerek öldürmeye çalıştığı Gabriel, doktorların tüm çabalarına karşın hayatta kalmayı başardı. Üstelik de şimdi 7 aylık ve gayet sağlıklı! Anneyi muayene eden doktorlar, ikiz bebeklerden Gabriel'in kardeşi Ieuan'a göre gelişmediğini kalbinin de giderek büyüdüğünü fark etti. Ve ikiz kardeşini kurtarmak için Gabriel'i öldürmeye karar verildi. Doktorlar ilk olarak, Gabriel'in kordon bağını kesmeyi denedi. Ancak, bağ çok güçlü olduğu için başaramadı. Bu kez de, annenin bebekleri besleyen plazentasını ikiye böldü. Böylece Gabriel beslenemeyecek ve ölse de kardeşini etkilemeyecekti.

DOKTORLARI 'RAMBO' DİYOR
Ancak, 500 gramlık Gabriel 5 hafta boyunca hayatta kalmayı başardı! Sezaryenle dünyaya gelen Gabriel'in çok sağlıklı olduğunu söyleyen anne Jones, "Doktorları da ona 'Rambo' diyor! Çok neşeli ve sağlıklı bir bebek" diye konuştu.