kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Devrime bu kez medya damgası

Gürcistan'da meydanları dolduran muhalifler Sakaaşvili'nin iktidarını sallıyor. Eylemlerin arkasında ise medya patronu Murdoch'ın olduğu iddia ediliyor..
DÖRT yıl önce Gürcistan'da Gül Devrimi için sokakları dolduran muhalifler şimdi, Gül Devrimi'yle iktidara gelen Devlet Başkanı Mikhail Şaakaşvili'nin istifasını istiyor. 50 bin kişi meydanları doldururken, İkinci Gül Devrimi eyleminin arkalasında kimlerin olduğu konuşuluyor... İlkini, Amerikalı milyarder yatırımcı George Soros'un finanse ettiği iddia edilmişti.

MURDOCH ÖNEMLİ İSİM
Bu kez ise perde arkasında Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch'un olduğu öne sürülüyor! Amerikan MSNBC haber kanalı, Murdoch'ın hükümet karşıtı milyoner işadamı Badri Patarkatsisvili ortaklık kurarak Gürcistan siyasetinde önemli bir isim haline geldiğini belirtti. Murdoch'un kiraladığı kanal ve medya grubu, eski Savunma Bakanı Irakli Okruaşvili'yi destekliyor. İktidarı erken seçime zorlayan eski Bakan, Şaakaşvili'nin işadamı Patarkatsisvili'yi öldürmesi için kendisine emir verdiğini açıklayarak ülkede olay yaratmıştı.
Haberin fotoğrafları