kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İhanet eden erkekler içgüdülerinin esiridir

Aldatma içgüdüsü, erkeğin kusurlu yanları arasında yer alır. Her erkek eşini aldatmaz ama ihanete yönelenlerin çoğu bu güdüye yenilir.
Çok güvendiğim kocam yıllar sonra beni aldattı. Kendime şu soruyu çok sordum: "Neden?" Ama gelin görün ki, bir cevap bulamadım. Sizce kocam beni neden aldatmış olabilir? (Neslihan A.)
Öteki kadın; karısını aldatan bir erkek için, kişisel özgürlüğe giden yolda geçiş bileti gibidir. Evli erkeklerin çoğu da, kişisel özgürlüğünü zaman zaman elde etmek için, bu geçiş biletlerini kullanıyor. Gerçek anlamda karısına bağlı bir erkek, kendini öteki kadınların ve cinselliğin egemenliğinden kurtarmış olan erkektir. Gelin görün ki, bu erkeklerin sayısı çok azdır. Aldatma içgüdüsü, erkeğin kusurlu yanlarından biridir.

MACERA PEŞİNDE KOŞUYOR
Çünkü erkek, evliliği iyi gitse de atılacağı maceraya bakar. Erkek, bu işin sonunda ciddi bir suçluluk ve pişmanlık hisseder ama burada da ince bir çizgi var. Peki, karısını aldatan erkek ne zaman pişmanlık hisseder? Ancak yakalandığı zaman! Bu yüzden de sizin kendi kendinize "Boyu devrilesice herif beni neden aldattı?" sorusunu sormak kadar saçma bir şey olamaz. 'Bir çiçekle baharın geçmeyeceği' mantığına sahip bir erkekle, sizin gerçeğiniz asla örtüşmez. "Ben seni duygusal olarak değil, sadece cinsel olarak aldattım" mantığının arkasına sığınan bir erkeğe, aldatılan kadının söyleyeceği bir söz kalıyor mu sizce? Hâlâ "Kalıyor" diyen bir kadın varsa, bence o kadın çoktan aldatılmayı hak etmiştir!