kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Otoseksüel erkekler

Vay be! Vallahi kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ne mi? Ne olacak canım, son model bir otomobilin kadının yerini alacağını. Sizi bilmem ama; bence bir erkek için güzel bir kadın neyse, son model bir otomobil de aynı şey demek. Biri gaza basınca gidiyor, diğeri erkeğe patinaj yaptırıyor. Biri 95 oktan benzin istiyor, diğeri devamlı ilgi. Bunlardan birine her erkek sahip olmak istiyor, zengin birine ise her güzel kadın. Bence şimdi gelin "hayda!" demeyi bir kenara bırakın da, yapılan araştırmanının sonucuna bakalım. Bir araştırmaya göre; "Türk erkeği artık otomobili kadına tercih ediyormuş!"

SAĞLIK SİGORTASI
Gerçek şu ki artık Türk erkeği; otomobiline verdiği değerin 10'da 1'ini, ne yazık ki evdeki kadına vermiyor. Örnek, her sabah işe giderken evdeki kadını öpmeden gider; ama aynı erkek, her sabah otomobilinin içine kurulurken direksiyonu okşar. Hatta, "İyi ki hayatımda varsın. Ayaklarımı yerden kesiyorsun!" der. Otomobiline 'kasko' yaptırır. Ama yine gelin görün ki evdeki kadının 'sağlık sigortası' bile yoktur. Otomobilini bir yere park ettiğinde önce birkaç adım atar, sonra da dönüp büyük bir aşkla ona bakar. Çünkü otomobil gururunu okşar. "Bunca yıldır seni almak için çalıştım, çabaladım" der. Haftada bir onu 'iç-dış yıkamaya' götürür. Üzerinde bir fiske görse (fiske demek kaportada çizik) hemen onu Memet Usta'ya götürür. 'Pasta cila' attırır.

KADIN OLMAK ZOR!
Evdeki kadın; "Bir haftadır hastayım, ölüyorum. Beni doktora götür" dese, erkek tınmaz bile. Bir de lafını yılan gibi sokar: "Her zaman hastasın be kadın!" Yani anlayacağınız evdeki kadının değeri, sokaktaki otomobil kadar bile yoktur. Ben, bu tür erkeklere "Otoseksüel erkek" diyorum. Biliyorum, gerçekler acıdır ama elden de bir şey gelmiyor. Bendenize; "Peki, öyleyse çözüm nedir?" diye soracak olursanız, vallahi daha çözüm bulabilmiş değilim. Doğrusu, "Bir otomobille nasıl başa çıkılır?" sorusunu daha önce bana soran hiç kimse olmamıştı. Ama bildiğim bir gerçek var ki, o da şu: "Bu zamanda kadın olmak vallahi zor be kardeşim." Çünkü; 'gay'lerden sonra bir de otomobil denen teneke parçasıyla mücadele içine giriyorsun.