kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Erkekler neden evlenmiyor?

Her hafta pazar günleri bu köşede, sizin ilişkilerinize mercek tutuyoruz. Doğrularımızı, yanlışlarımızı birlikte değerlendiriyoruz. Sorularınızı e-mail adresime bekliyorum..
31 yaşındayım ve gerçek şu ki; 30'dan sonra evlilik zor. Daha seçici olunuyor. Maddiyat da ön planda. Üstelik bu devirde erkekler de evlenmek istemiyor... (Hülya K.)

Bu zamana kadar yüzlerce 'ideolojik bekar' erkek ile görüştüm. Anladım ki; feministlerin, kadınları 3 şeye karşı düşmanlaştırmaları, erkeklerin de evlilik düşmanına dönüşmesine neden olmuş. Bunlardan birincisi, ev işi yapma düşmanlığı. İkincisi, bekaret düşmanlığı. Üçüncüsü de erkek düşmanlığı. Pek çok bekar erkeğe; "Neden evlenmiyorsun?" diye sorduğumda, hayli ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

* BİR: Erkekler evlilikte güvene kadınlardan daha fazla önem veriyor. Erkekler aldatılmaktan korkuyor ve 'yeni' kadınlara güvenmiyorlar.

* İKİ: Kadının evlilik içinde erkeğe kattığı bir 'artı değer' hemen hemen hiç kalmadı. Bundan dolayı da erkekler evlenmenin 'eşeklik' olduğunu düşünüyor.

* ÜÇ: Erkekler hiçbir kadının 'dördüncü' erkeği olmak istemiyor. Bir kadınla evlenince, geçmişteki sevgilileri ile de evlendiğini bilmek erkeği ürkütüyor. İşin gerçeği 'zihinsel arşiv kayıtları' temiz olan ne kadar kadın kaldı ki?

* DÖRT: Gündelik yaşamı kolaylaştıran teknolojik ürünlerin gelişmesi ve yeniliklerin varolması, erkeğin kadına olan bağımlılığını azalttı.

* BEŞ: Evliliğin ekonomik bedelini hala erkek çekiyor. Unutmayın ki, bu ülkede aşkın faturası hep erkeğin önüne uzatılıyor.

* ALTI: Yeni Medeni Kanun'un yeni evlenenlerde eşit mal bölüşümü düzeni getirmesi de, görüştüğüm erkekleri evlenmekten soğutmuşa benziyor.